LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

Šibenski učenici osmislili jelovnik za državni vrh

Na jelovniku od četiri slijeda nudi se boškarin, ali i gel od šljive

Na jelovniku od četiri slijeda nudi se boškarin, ali i gel od šljive

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik u suradnji s kolegama iz Strukovne škole Gospić osmislili su jelovnik za Vladu RH, na 24. sajmu poznat pod nazivom Jesen u Lici. U osmišljavanju jelovnika pomogla im je mentorica Alisa Alija Mazalin, a svečani meni u hotelu Stara Lika predviđen je za goste iz Vlade RH te dužnosnike lokalnih vlasti Ličko-senjske županije i gradova Gospić, Senj , Otočac i Novalja. 

Jelovnik se sastoji od hladnog predjela (škripavi savitak – lički škripavac i povrće), toplog predjela (kombinacija mesa od ovce pramenke i povrća), dva glavna jela (buša u bijelom umaku s gnudijima od ličke skute s marmeladom od mrkve i pireom od graška ili boškarin s demi glace umakom i kroketima) i deserta (Gel od ličke šljive s mousse kremom od base - lički meki sir i livadnog meda te pireom od maline). 

Najvažnije je praktično iskustvo učenika u pripremanju hrane i usvajanje novih znanja koja su ovaj put bila na visokom nivou s obzirom na to da se radio meni za državni vrh. 
 

FOTO: PIXABAY