LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaklada Sveučilišta u Rijeci

Nagrađeno sedmero mladih riječkih znanstvenika i umjetnika

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci odabrao je dobitnike nagrada za razvoj znanosti i umjetnosti na Sveučilištu, kao i akademskoj i široj zajednici.

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci odabrao je dobitnike nagrada za razvoj znanosti i umjetnosti na Sveučilištu, kao i akademskoj i široj zajednici.

Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci ove su godine pripale sedmero znanstvenika i umjetnika. Po jedna je dodijeljena u kategorijama mladi znanstvenik i mladi umjetnik, tri u kategoriji znanstvenik te po jedna u kategoriji umjetnik i životno djelo – za kalendarsku godinu 2019.

Ove nagrade dodjeljuju se svake godine mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, kao i akademskoj i široj zajednici. Sada su nagrađene sljedeće osobe:
  • mladi znanstvenik: društvene i humanističke znanosti – nije dodijeljena; biomedicinske i prirodne znanosti – dr. sc. Željka Peršurić; tehničke i biotehničke znanosti - nije dodijeljena
  • mladi umjetnik: mag. art. Radovan Kunić
  • znanstvenik: društvene i humanističke znanosti – izv. prof. dr. sc. Jasmina Dlačić; biomedicinske i prirodne znanosti – prof. dr. sc. Stjepan Špalj; tehničke i biotehničke znanosti – doc. dr. sc. Leo Škec
  • umjetnik: izv. prof. art. Nadija Mustapić, MFA
  • nagrada za životno djelo: izv. prof. art. mr. sc. Ingeborg Fülepp.
FOTO: FACEBOOK/ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI