LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje knjige

Saznajte kako jedna organizacija hrani više od milijun djece

Predstavljanje knjige utjecajnog Škota Magnusa MacFarlane Barrowa održat će se 14. ožujka u Zagrebu i dan poslije u Splitu. Djelo opisuje pokret koji suzbija glad u svijetu.

Predstavljanje knjige utjecajnog Škota Magnusa MacFarlane Barrowa održat će se 14. ožujka u Zagrebu i dan poslije u Splitu. Djelo opisuje pokret koji suzbija glad u svijetu.

Magnus MacFarlane Barrow, Škot kojeg je magazin Time uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, dolazi u Hrvatsku. U ponedjeljak 14. ožujka u dvorani zagrebačkog hotela Dubrovnik predstavit će svoju knjigu Baraka koja je nahranila milijun djece, priču o razvoju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary's Meals) koja danas u školama hrani 1 101 206 gladne djece. Iz male barake u Dalmallyu Magnus je 1992. tražio donacije za ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu. Ono što je trebala biti jednokratna akcija pretvorilo se u godine pomaganja najpotrebnijima. Knjiga opisuje put koji je Magnus prošao, stvarajući pokret koji bi jednog dana mogao stati na kraj gladi u svijetu.

Foto: Marijini obroci

 

Predstavljanje u Zagrebu počinje u 19 sati, a gosti će imati priliku razgovarati s Magnusom te nabaviti potpisan primjerak knjige za preporučenu donaciju. Ulaz je slobodan, ali je poželjno prijaviti se na poveznici. Osim Zagreba, Magnus će posjetiti i Split, gdje će u utorak 15. ožujka svoju knjigu predstaviti u Nadbiskupskom sjemeništu (Zrinsko-frankopanska ulica 19) u 20 sati.

Hrvatska udruga Marijini obroci, osnovana u srpnju 2009, dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals koji ima viziju da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče, te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Misija je omogućiti ljudima da ponude svoj novac, robu, vještine, vrijeme ili molitvu i takvim uključivanjem pruže pomoć onima koji trpe zbog ekstremnog siromaštva u najsiromašnijim zajednicama svijeta

FOTO: MARIJINI OBROCI