LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih tata vol.2

Savjetovanje - Ključna podrška u projektu za očeve

Savjetovanje može pomoći očevima da pronađu bolju ravnotežu između poslovnih obveza i vremena provedenog s obitelji, što je ključno za izgradnju čvrstih obiteljskih odnosa.

Savjetovanje može pomoći očevima da pronađu bolju ravnotežu između poslovnih obveza i vremena provedenog s obitelji, što je ključno za izgradnju čvrstih obiteljskih odnosa.

U svijetu koji se stalno mijenja, uloga oca postaje sve važnija i složenija. Očevi više nisu samo hranitelji obitelji; oni su aktivni sudionici u odgoju djece, pružajući emocionalnu, moralnu i fizičku podršku. Ipak, mnogi očevi suočavaju se s izazovima koje donosi roditeljstvo, a to može biti osobito teško kada nemaju odgovarajuću podršku. Ovdje dolazi do izražaja važnost individualnog savjetovanja, ključnog dijela našeg projekta usmjerenog na osnaživanje mladih očeva.
 

Što je individualno savjetovanje?


Individualno savjetovanje je proces u kojem pojedinac, u ovom slučaju otac, ima priliku raditi jedan na jedan sa stručnjakom kako bi se nosio s osobnim, roditeljskim i životnim izazovima. Ovaj oblik podrške pruža sigurno i povjerljivo okruženje gdje se može slobodno razgovarati o vlastitim osjećajima, strahovima i nadama. Kroz individualno savjetovanje, očevi mogu bolje razumjeti sebe i svoje emocionalne reakcije. Ovo razumijevanje može pomoći u izgradnji većeg samopouzdanja i sposobnosti da se nose s izazovima roditeljstva. Očevi često nose emocionalni teret brige o obitelji i financijskim obvezama. Individualno savjetovanje pruža prostor gdje mogu otvoreno razgovarati o svojim brigama i dobiti podršku potrebnu za emocionalno zdravlje.


Uspješno završen projekt usmjeren na oznaživanje mladih očeva


FOTO: Freepik

U okviru projekta Klub mladih tata vol.2, individualno savjetovanje je osmišljeno kao jedan od ključnih alata za pružanje podrške očevima. Savjetnici iz Instituta za stručno usavršavanje mladih stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u radu s roditeljima i djecom. Oni su tu da pomognu očevima kroz sljedeće aktivnosti.

Sudjelujte u javnom savjetovanju pravilnika o kriterijima visokog obrazovanja


Savjetovanje može pomoći očevima da pronađu bolju ravnotežu između poslovnih obveza i vremena provedenog s obitelji, što je ključno za izgradnju čvrstih obiteljskih odnosa. Također, kroz savjetovanje, očevi mogu naučiti nove tehnike i strategije koje im mogu pomoći da budu bolji roditelji. Ovo uključuje bolje razumijevanje razvojnih faza djece, učinkovitije komunikacijske vještine i strategije za upravljanje stresom.
 

„Ako ste otac koji traži podršku ili poznajete nekoga kome bi koristila, pozivamo vas da se uključite u naš projekt. Individualno savjetovanje može biti upravo ono što vam treba da se osjećate osnaženo i spremno suočiti se s izazovima roditeljstva. Za više informacija o projektu i kako se prijaviti, posjetite naše web stranice ili nas kontaktirajte putem e-maila na adresu info@isum.hr. Institut za stručno usavršavanje mladih je ovdje da vam pomogne da postanete najbolji otac koji možete biti.”, poručuju iz Instituta.


Klub mladih tata vol.2 kojeg provodi Institut za stručno usavršavanje mladih u partnerstvu s udrugom Impress financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za mlade u iznosu od 6.636,14 EUR.