LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturna manifestacija

Sastavnice Sveučilišta u Zagrebu pridružuju se manifestaciji Noć muzeja 2019.

Veterinarski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Akademija likovnih umjetnosti sastavnice su zagrebačkog Sveučilišta koje se sa svojim besplatnim programom pridružuju brojci od 200-tinjak institucija koje obilježavaju ovogodišnju Noć muzeja.

Veterinarski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Akademija likovnih umjetnosti sastavnice su zagrebačkog Sveučilišta koje se sa svojim besplatnim programom pridružuju brojci od 200-tinjak institucija koje obilježavaju ovogodišnju Noć muzeja.

Noć muzeja, manifestacija kojoj je cilj upoznati širu javnost s muzejima i njihovim postavima te ulogom u modernom društvu, održat će se u petak, 1. veljače, 2019. u više od 100 hrvatskih gradova. Programu manifestacije u Zagrebu, koja se ove godine održava na temu Muzeji – inovacije i digitalna budućnost, pridružuje se i nekoliko sastavnica Sveučilišta koje otvaraju vrata zainteresiranim posjetiteljima.

Noć muzeja na Veterinarskom fakultetu održavat će se od 18 do 23 sata. Posjetiteljima će biti omogućen obilazak i upoznavanje zanimljive muzejske građe na više fakultetskih zavoda: Zavodu za anatomiju, histologiju i embriologiju, Zavodu za stočarstvo, Zavodu za veterinarsku patologiju, Zavodu za sudsko i upravno veterinarstvo, Zavodu za veterinarsku biologiju te studentskih prostorija. Vrata će biti otvorena i kućnim ljubimcima posjetitelja. 


Vezano: Najzanimljivije iz programa Noći muzeja; uključene i visokoobrazovne institucije


U sklopu manifestacije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva priprema se interaktivna izložba starih mehaničkih i elektroničkih računala te igraonica legendarnih računalnih igara, a sve će biti popraćeno prigodnom retro-glazbom. Program na FER-u počinje u 18 sati i traje do ponoći. Izložba se ostvaruje u suradnji s udrugom Retro info iz Zagreba i drugim partnerima.

Na Akademiji likovnih umjetnosti, u dvama prostorima – ALU (Ilica 85) i Galerija Šira (Preradovićeva 13), od 18 do 24 sata priprema se bogat program koji obuhvaća niz aktivnosti – od raznovrsnih radionica koje pripremaju pojedini odsjeci Akademije do nekoliko izložbi, portretiranja posjetitelja, malog maratona crtanja i dr.

Manifestacija Noć muzeja svake godine privlači nekoliko stotina tisuća posjetitelja u muzeje, baštinske i kulturne ustanove diljem Hrvatske. Ove godine u programu sudjeluje preko 200 institucija iz cijele Hrvatske koje organiziraju besplatne izložbe, predavanja, radionice te druge programe.

FOTO: WIKIPEDIA