LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STOŽER PRIHVATIO MILANOVIĆEV POZIV

SASTANAK STOŽERA ZA OBRANU VUKOVARA I PREMIJERA

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pristao je susresti se s premijerom Milanovićem u svrhu pronalaženja zajedničkog jezika i eventualnog rješenja problema.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pristao je susresti se s premijerom Milanovićem u svrhu pronalaženja zajedničkog jezika i eventualnog rješenja problema.

Postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru je događaj koji je nesumnjivo izazvao navjeću medijsku pozornost u zadnjih mjesec dana. Ploče su bile postavljene, zatim skinute, prosvjednici uhićeni, oslobođeni, upleteni su bili i članovi policije i tako u nedogled.

Današnjim događajem problem bi mogao dobiti svoj epilog. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pristao je susresti se s premijerom Milanovićem u svrhu pronalaženja zajedničkog jezika i eventualnog rješenja problema.

Prema riječima glasnogovornika Stožera za obranu Vukovara, Igora Gavrića, sastanak bi se trebao održati u četvrtak, 17. Listopada u prostorijama vukovarskog Gradskog poglavarstva.

Usprkos konstantnim ometanjima, optužbama, primjedbama i raznim negativnim postupcima koji su urotili dvije strane, pohvalno je što će barem pokušati riješiti problem. Vjerojatno će biti vrlo teško jer je kompromis u ovom slučaju gotovo nemoguć s obzirom da se radi o dvije strane koje žustro brane svoja stajališta. I sam Stožer najavio je da neće odustati od svojih zahtjeva, a pristali su na sastanak kako bi izbjegli još veći kaos u gradu heroju.

Više o svemu saznat ćemo nakon sastanka u četvrtak.

 

FOTO: INES JURKOVIĆ/STUDENTSKI.HR