LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Napusti normalne naprave

Sajam 3N: U tijeku prijave za besplatne radionice izrade neobičnih instrumenata

U fokusu su Sajma 3N uradi sam glazbeni instrumenti, a u danima prije i nakon izlagačkog dijela održat će se vrlo zanimljive radionice, koje su k tome i besplatne.

U fokusu su Sajma 3N uradi sam glazbeni instrumenti, a u danima prije i nakon izlagačkog dijela održat će se vrlo zanimljive radionice, koje su k tome i besplatne.

Udruga Drugo more u okviru projekta Žiroskop 6. i 7.  rujna u Kružnoj ulici i Omladinskom kulturnom centru Palach organizira treće izdanje Sajma 3N – Napusti normalne naprave. Riječ je o događaju koji na jednom mjestu okuplja neobične uređaje, često nastale uporabom svakodnevnih predmeta, i koji interaktivnim instalacijama, radionicama i audiovizualnim izvedbama kod posjetitelja nastoji potaknuti malo drugačiji pogled na suvremenu tehnologiju.
 
Kao i proteklih godina dvodnevni sajam okupit će domaće i međunarodne izlagače i njihove čudnovate uređaje. U fokusu su ovog izdanja uradi sam glazbeni instrumenti, a među gostima izlagačima naći će se i Yuri Landman, ugledni nizozemski eksperimentator i izumitelj neobičnih instrumenta na kojima su glazbu proizvodili mnogi svjetski poznati glazbenici, kao što su primjerice gitaristi benda Sonic Youth.

U danima prije i nakon izlagačkog dijela Sajma u Palachu održavat će se zanimljive radionice. Zagrebački dizajnerski kolektiv Oaza, u suradnji s Nikolom Kosom i Vedranom Klepicom, pripremio je radionicu Na licu mjesta u budućnosti na kojoj će polaznici zamišljati kako bi riječki urbani prostor mogao izgledati u bliskoj budućnosti pod utjecajem destruktivnog djelovanja čovjeka i prirodnih sila. Trajat će tri dana, od 4. do 6. rujna od 10 do 17 sati, u OKC-u Palach.

Spomenuti Yuri Landman održat će dvije jednodnevne radionice koje zaljubljenici u sviranje i stvaranje glazbe nikako ne bi trebali propustiti. Polaznici radionice Yuri Föhn Home 9. rujna od 17 sati pretvorit će stari telefon u staromodni mikrofon koji običan glas pretvara u radijski, dok će se na radionici Izradite vlastitu električnu kalimbu, zakazanoj za 10. rujna u 17 sati, izrađivati električna verzija afričkog instrumenta kalimbe, poznatog kao palčani klavir. Izrađene uređaje, koji će se pomoću kabela moći spojiti na gitarsko pojačalo ili razglas, polaznici će smjeti zadržati.

Broj sudionika na besplatnim radionicama je ograničen, a prijave s navedenim imenom, prezimenom i brojem mobitela primaju se na e-mail adresi info@drugo-more.hr. Na istu se adresu mogu javiti i oni koji žele na Sajmu 3N predstaviti neki svoj izum ili uradi sam uređaj.

FOTO: DRUGO MORE