LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Saints Barbershop / Sinners piercing & tattoo studio

Saints/Sinners: „Nismo htjeli samo pozvati ljude i napraviti party, već smo htjeli napraviti neko dobro djelo“

Otvorenje ovog jedinstvenog salona, popraćeno je ne samo dobrom zabavom, već i dobrim djelima. Vlasnici salona svoje su poklone preusmjerili onima kojima je to potrebnije, te je njihova humanost inspirirala i Nevena Ciganovića da se uključi u akciju i učini nešto sasvim posebno.

Otvorenje ovog jedinstvenog salona, popraćeno je ne samo dobrom zabavom, već i dobrim djelima. Vlasnici salona svoje su poklone preusmjerili onima kojima je to potrebnije, te je njihova humanost inspirirala i Nevena Ciganovića da se uključi u akciju i učini nešto sasvim posebno.

Saints Barbershop / Sinners piercing & tattoo studio donosi jedinstven spoj brijačnice, tetoviranja i pirsanja. Službeno otvorenje održano je u subotu, 9. prosinca, ali baš poput salona, ni otvorenje nije bilo u klasičnom stilu.

To ne znači da nije bilo velikog partija, open bara, poznatih gostiju ili slično. Mladi pjevač i producent Antonio Perina imao je nastup uživo, a goste je cijelu večer zabavljao DJ.

No, vlasnici salona Edi i Marino, na društvenim mrežama poznatiji kao manu_panik i jacksynthetic, odlučili su organizirati humanitarnu akciju povodom otvorenja.
 

„Kad smo planirali otvorenje, nismo htjeli samo pozvati ljude i napraviti party, već smo htjeli napraviti neko dobro djelo. Već smo pokušavali napraviti nekakve stvari u Hrvatskoj, međutim to je jako teško za ostvariti, traži se jako puno papira.“ – objasnio nam je Edi.
 

FOTO: Marina Tunjić
 

Birokracija usporava, a ponekad i gasi humanitarne akcije


Cijela ideja bila je da umjesto toga da gosti njima donose poklone povodom otvorenja, da pomognu onima kojima je to potrebnije. Odlučili su se javiti S.O.S. Dječjem Selu Hrvatska te poklone preusmjeriti njima.
 

„Napravili smo barkod koji smo poslali zajedno s pozivnicama te objasnili ljudima da nama ne trebaju ništa donijeti, nego da radije skeniraju barkod i doniraju nekome kome je puno potrebnije nego nama, pogotovo u prosincu kada bi svi trebali biti humani, širiti ljubav i raditi dobra djela.“ – rekao je Edi.


No, dečki iz barbershopa nisu humani samo u prosincu, nego im je želja pružiti pomoć potrebitima tijekom cijele godine. Pozvali su udruge za pomoć djeci, životinjama, ali i drugima u potrebi, da im se obrate za suradnju.
 

„Voljeli bi imati akcije šišanja za djecu koja nemaju roditelje, priuštiti im besplatna šišanja i tako dalje pomagati, ali to je dosta teško kod nas ostvariti jer se stalno borimo s papirima i nekom birokracijom, nadam se da ćemo uspjeti u tome.“ – poželjeli su Edi i Marino.

 

To je posveta svima njima, da znaju da nisu sami i da svi možemo biti obitelj


Njihova dobra namjera potaknula je i jednog od uzvanika, Nevena Ciganovića da se uključi u hvalevrijednu humanitarnu akciju na jedan neobičan način – tetoviranjem.
 

„Ovo je možda moj mali doprinos tome, u smislu da sam tetovirao baš motive doma, ljubavi i obitelji, baš onog za čim djeca čeznu, naročito u ovo blagdansko vrijeme. To je posveta svima njima, da znaju da nisu sami i da svi možemo biti obitelj, dapače, trebamo širiti ljubav i jednostavno mislim da se svi trebamo veseliti u ovo blagdansko vrijeme. Ako će osjetiti da je ovo jedan moj mali znak pažnje i empatije prema njima, bit će mi vrlo drago.“ – ispričao je Neven.
 

FOTO: Studentski.hr/ Privatni arhiv, Jana Delač
 
Ovakva nesvakidašnja posveta za Nevena nosi duboko značenje. 
 

Svima nama treba podrška, znam kako se ti ljudi osjećaju, siguran sam da smo se svi bez obzira na sve mogućnosti koje smo imali u životu, u nekom trenutku tako osjećali.“ – rekao je.


Osim što se uključio u ovu akciju, nerijetko sudjeluje i u drugim humanitarnim događanjima jer kako kaže, općenito je svima potrebna ljubav i potrebno je pružiti ruku drugima, da se na kraju krajeva ne osjećamo sami i tužni.
 

„Puno puta sam se odazvao na humanitarne akcije, dapače, drago mi je da mogu sudjelovati u tako nečemu i da mogu kroz svoj primjer potaknuti druge da se uključe u takve stvari jer jednostavno trebamo pomagati jedni drugima. Ne mislim sad u smislu samo na organizacije poput S.O.S Dječjeg Sela nego i na druge načine.“ – objasnio je.

 

Ideja dolazi iz Amsterdama


Humanitarna akcija samo je jedna od posebnosti koje obilježavaju Saints Barbershop / Sinners piercing & tattoo studio – jedini takav studio u Zagrebu.
 

„Prvi smo u Zagrebu koji imaju ovakav koncept. Počeli smo samo s barbershopom, a onda nam se otvorila  prilika za proširenjem. Gospodin koji nam iznajmljuje prostor, ponudio nam je i prostor do, a mi smo tada već imali dosta posla i razmišljali da bi to mogli, ali onda je rekao da je to još 100 kvadrata. Naša prva reakcija bila je: je li to malo previše za nas?“, našalio se Marino.


Međutim, nakon brainstormanja i nekoliko telefonskih poziva s dobrim prijateljima nastao je Saints Barbershop / Sinners piercing & tattoo studio. Inspiracija za koncept sinula im je tijekom putovanja u Amsterdamu, a sve ostalo je povijest.

 
FOTO: MARINA TUNJIĆ, STUDENTSKI.HR/PRIVATNI ARHIV, JANA DELAČ