LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Maturanti

S današnjim ispitom iz francuskog jezika počinje jesenski rok državne mature

Službeno počinje jesenski rok državne mature koji će trajati sve do 4. rujna 2020. godine.

Službeno počinje jesenski rok državne mature koji će trajati sve do 4. rujna 2020. godine.

Danas je važan dan za maturante jer počinje jesenski rok državne mature što je i nova prilika za maturante da uskoro postanu brucoši na jednome od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola na kojima je nakon ljetnih rokova ostao popriličan broj slobodnih mjesta. 
Vezano: HZJZ objavio nove preporuke – važne su za maturante koji se žele upisati na faks
Matura započinje ispitom iz francuskog jezika nakon čega se u prvom tjednu još održavaju ispiti iz materinskih jezika nacionalnih manjina, a zatim u drugom tjednu, od 24. do 28. kolovoza, slijede ispiti iz engleskog, povijesti, geografije, talijanskog, matematike, etike, biologije, psihologije, fizike i politike i gospodarstva. U trećem će tjednu, od 31. kolovoza do 4. rujna maturanti pisati ispite iz hrvatskog jezika, glazbene umjetnosti, logike, kemije, njemačkog, sociologije, likovne umjetnosti, informatike i na kraju dolazi ispit iz filozofije.

Objava privremenih rezultata očekuje se 9. rujna 2020. godine, dok bi konačni trebali izaći 16. rujna. Podsjećamo da se ovogodišnja matura piše poštujući epidemiološke mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje možete pronaći na poveznici na početku članka.