LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čuda tehnologije u Splitu

Robot koji kuha i ostale inovacije na prvom danu Shift konferencije

Shift konferencija dovela je svjetski poznate IT stručnjake u Split kako bi predstavili najnovije tehnologije koje smo i mi imali priliku isprobati.

Shift konferencija dovela je svjetski poznate IT stručnjake u Split kako bi predstavili najnovije tehnologije koje smo i mi imali priliku isprobati.

Shift konferencija započela je u splitskom HNK i već ju je prvog dana posjetilo nekoliko stotina ljudi. Nakon uvodnog pozdrava organizatora Ivana Burazina, predavanje Developing for Humans je održao Christian Heilmann iz Microsofta. Osim načina na koji možemo koristiti robote, objasnio je i zašto se ne moramo bojati tehnologija.

Na pozornicu je došao i Luka Abrus iz tvrtke Five te održao predavanje o novostima u izradi mobilnih aplikacija. Jedno od zanimljivijih prezentacija je održao Kanađanin Ryan Christiani iz HackerYou, a publiku je nasmijao sa svojim elegantnim ljetnim stylingom koji možete vidjeti na naslovnoj slici.

Organizator Shift konferencije Ivan Burazin, Luka Abrus iz tvrtke Five i osječke studentice, FOTO: Jelena Duvančić

Tijekom pauze za ručak smo odlučili isprobati što se sve nudi na štandovima i nismo ostali razočarani ni praznih ruku. Isprobali smo VR naočale s pomoću kojih smo se prebacili u crtani film u kojem smo kuhali, a nakon toga smo u stvarnosti gledali robota koji kuha. Testirali smo i vještine koktel majstora. Osim natjecanja za najboljeg igrača PlayStation4, održava se i natjecanje kojem je glavna nagrada stipendija za Aspira studij. Igre na sreću mogu nekom sretniku donijeti tipkovnicu ili novi mobitel.

Konferencija se danas nastavlja u istom tonu, a ako niste nabavili svoje karte, možete pratiti live stream na službenim stranicama Shift konferencije.

FOTO: JELENA DUVANČIĆ