LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volonterski projekt

Riječke studentice dentalne medicine u zanzibarskoj humanitarnoj misiji

– U sklopu projekta posjetit ćemo tri bolnice, dvije škole i SOS dječje selo gdje ćemo pregledati i sanirati usnu šupljinu preko 2500 djece. – poručuju Andrea i Dora

– U sklopu projekta posjetit ćemo tri bolnice, dvije škole i SOS dječje selo gdje ćemo pregledati i sanirati usnu šupljinu preko 2500 djece. – poručuju Andrea i Dora

Studentice pete godine riječke Dentalne medicine Andrea Lukežić i Dora Mahulja intenzivno rade na ostvarenju jednog vrlo plemenitog cilja. Naime, prikupljaju sredstva uz pomoću kojih bi mogle sudjelovati u humanitarnom volonterskom projektu Dentist the world.

U sklopu projekta koji se održava u Zanzibaru u ožujku ove godine, studentice bi iskoristile svoja znanja i vještine radeći svakodnevno s pacijentima države u kojoj postoji veliki nedostatak liječničkog kadra. Njihova ispomoć bila bi uvelike usmjerena na djecu.

Budući da je put koji same moraju financirati za studenta velika investicija, odlučile su novac prikupiti uz pomoć donacija. Sigurne su kako će tu, za njih poprilično veliku prepreku, lako preskočiti uz pomoć dobrih ljudi.

Naša je velika želja pomoći ljudima radeći ono čemu smo posvetile svoj život, a to je dentalna medicina; primjenjujući znanja koja smo stekle tijekom pet godina studija na Medicinskom fakultetu u Rijeci. U sklopu projekta posjetit ćemo tri bolnice, dvije škole i SOS dječje selo gdje ćemo pregledati i sanirati usnu šupljinu preko 2500 djece.  poručuju Andrea i Dora koje bi u Zanzibaru boravile petnaest dana, do 31. ožujka.

Razlog ovog putovanja činjenica je da u Zanzibaru živi oko milijun i pol stanovnika za čije oralno zdravlje brinu samo četiri doktora dentalne medicine, stoga je vrlo važno pružiti pomoć, materijale i edukaciju ljudima kao i stručnom kadru. Upravo će za to, nadaju se Andrea i Dora, i one dobiti priliku.

Moraju prikupiti oko dvanaest tisuća kuna po studentici, a zauzvrat nude promociju i oglašavanje svim dostupnim kanalima. Kako bi ispunile svoj cilj, organizirat će i humanitarnu zabavu, a cilj je prikupiti ne samo financijsku već i robnu pomoć koju će nositi sa sobom i donirati.

Sredstva će se koristiti isključivo za troškove putovanja. Svoju pomoć možete dati uplatom na račun:

Privredna Banka Zagreb
Broj računa: 50 2340 0091 1101 2805 1
IBAN: HR50 2340 0091 1101 2805 1
Swift: PBZGHR2X
Poziv na broj: 21032017
Opis plaćanja: Donacija za Zanzibar
Naziv primatelja: Hrvatska Udruga Studenata Stomatologije za međunarodnu aktivnost i razmjenu
Adresa: Braće Branchetta 20, 51000 Rijeka, Croatia.

FOTO: LIBRA