LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održava se i simpozij

Riječka, pulska i karlovačka medicinska škola obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva

Na Međunarodni dan sestrinstva obilježava se rođenje začetnice suvremenog sestrinstva Florence Nightingale, a taj će dan obilježiti i riječka, pulska i karlovačka medicinska škola koje organiziraju simpozij kojim žele naglasiti važnost medicinskih sestara.

Na Međunarodni dan sestrinstva obilježava se rođenje začetnice suvremenog sestrinstva Florence Nightingale, a taj će dan obilježiti i riječka, pulska i karlovačka medicinska škola koje organiziraju simpozij kojim žele naglasiti važnost medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja, medicinske škole u Rijeci, Puli i Karlovcu organiziraju stručni simpozij kojim žele ukazati na važnu i nezamjenjivu ulogu medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenom sustavu i izvan njega, rekli su Filip Knezović i Kristina Šorić, nastavnici zdravstvene njege Medicinske škole u Rijeci za Novi list.

– Medicinskih sestara i tehničara u Hrvatskoj ima više od 35 tisuća, a koliko je njihova uloga nezamjenjiva i važna pokazao je zdravstveni sustav, ali i socijalni te odgojno-obrazovni sustav u kojem danas djeluju. – rekao je Knezović za Novi list.

Stručni simpozij održat će se danas, 12. svibnja u 10 sati, online na Zoom platformi, pod sloganom Sestrinstvo glas koji vodi vizija budućnosti zdravstvene zaštite. Petnaestak predavača obuhvatit će raznolike teme prilagođene različitim skupinama ljudi – od djece, adolescenata, trudnica, rodilja, žena, muškaraca, do oboljelih i zdravih osoba. Predavanja će biti posvećena i utjecaju koronavirusa na dojenje i adolescente te zaštiti mentalnog zdravlja trudnica u doba pandemije. 


Nakon 40 godina ponovno se upisuje generacija medicinskih sestara i tehničara u Našicama


Šorić je pozvala zainteresirane da se priključe i sudjeluju u ovom simpoziju i omoguće da sestrinstvo zaista bude glas koji ih vodi do zdravstvene zaštite. Za one koji će propustiti simpozij, predavanja će naknadno biti objavljena na Facebook stranici Međunarodni dan sestrinstva 2021 te mrežnim stranicama Medicinske škole u Rijeci.

Kako koristiti umjetnu inteligenciju za istraživanja?


Na Međunarodni dan sestrinstva obilježava se rođenje začetnice suvremenog sestrinstva Florence Nightingale, koja je osnovala prvu školu za medicinske sestre u Londonu te pomagala ranjenicima u Krimskom ratu. Po njoj su se kasnije osnivale škole širom svijeta, a ove se godine obilježava i stota obljetnica osnutka Škole za sestre pomoćnice 1921. godine u Zagrebu, odnosno institucionalizacija obrazovanja medicinskih sestara u Hrvatskoj.

Klinika za dječje bolesti Zagreb dodjeljuje stipendije učenicima medicinskih škola


FOTO: UNSPLASH