LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Solo Positivo Film Festival

Regionalna premijera dokumentarca o Magnificu nadahnutom starim šlagerima

O Magnificovom putu kroz 30 godina glazbene karijere, redateljica Maja Pavlin snimila je dokumentarac koji će se ove srijede prikazati na Solo Positivo Film Festivalu.

O Magnificovom putu kroz 30 godina glazbene karijere, redateljica Maja Pavlin snimila je dokumentarac koji će se ove srijede prikazati na Solo Positivo Film Festivalu.

Solo Positivo Film Festival, međunarodni festival glazbenog dokumentarnog filma trenutno se održava na velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila. Otvoren je 4. srpnja i trajat će pet dana, sve do 8. srpnja ove godine Publika ima priliku uživati u brojnim premijerama te pomno biranim pratećim glazbenim programima.

U sklopu događaja će, ove srijede, 5. srpnja, prvi put u regiji biti premijerno prikazan dokumentarac o Magnificu, slovenskom kantautoru koji u svoje glazbeno stvaranje vješto upliće humor i ironiju što ga kao glazbenika ističe na sceni. Nadahnuće glazbom starih šlagera s našeg područja u kombinaciji s latino, reggae, surf glazbom i elementima balkanske etno glazbe, donijelo mu je prepoznatljivost u regiji, ali i izvan nje, kroz više od 30 godina karijere ispunjene hitovima. Veliki je uspjeh ostvario skladajući filmsku glazbu pri čemu izdvajamo suradnju na filmu Montevideo bog te video, na čijem je soundtracku Montevideo, vidimo se surađivao i sa španjolskom pop zvijezdom svjetskog glasa, Luz Casal.

O njegovom putu kroz 30 godina glazbene karijere, redateljica Maja Pavlin snimila je dokumentarac s jednim malo drugačijim pristupom. Na glasu kao sjajan live zabavljač i izvođač, iza kojega je i veliki broj nastupa na najprestižnijim pozornicama regije i Europe, Magnifico će, uz emitiranje dokumentarca, u suradnji s Filmmusicorkestrom odsvirati dvije skladbe iz svog opusa filmske glazbe. Ovog ljeta možete ga slušati i na Sziget Festivalu, dok će dokumentarac biti prikazan i na DORF-u (5. – 9.8. Primošten i 24. – 26.8. Vinkovci).

FOTO: DALLAS RECORDS