LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rasplet situacije

Ravnateljica NCVVO-a ipak sama dala ostavku nakon skandala s bodovima

Na mjesto sada već bivše ravnateljice NCVVO-a došao je nekadašnji ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Na mjesto sada već bivše ravnateljice NCVVO-a došao je nekadašnji ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Nakon što su drugi to zahtijevali, ali nije se dogodilo, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić na vlastiti je zahtjev razriješena funkcije. Na njezino mjesto došao je Vinko Filipović, bivši ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, piše Jutarnji list.

Njezina neopoziva ostavka uslijedila je nakon cijelog problema s prošlogodišnjom državnom maturom na kojoj su nekolicini učenika bili dodani bodovi nakon uloženih prigovora na rezultate ispita te su na koncu zbog dodanih bodova neki od njih uspješno položili ispite. NCVVO je taj potez pravdao proceduralnom greškom.
Vezano:
V.d. ravnatelja Vinko Filipović bio je na čelu Agencije za odgoj i obrazovanje od 1. studenog 2004. do 20. veljače 2015, a pri tome je radio na projektima poput uvođenja nagrade Oskar znanja, HNOS-a itd.
– Mislim da je projekt državne mature jedan od najboljih projekata Ministarstva obrazovanja. U ovome trenutku najvažnije je provesti maturu na najbolji mogući način, u interesu svih učenika. O eventualnim promjenama u procesu počet ću ozbiljnije razmišljati nakon 1. rujna. U ovome trenutku, maturu treba napraviti na najbolji mogući način, uvažavajući sva dobra iskustva iz prethodnih 12 godina. – izjavio je Jutarnjem listu.
S djelatnicima centra očekuje dobru suradnju i napominje da će biti otvoren i suradljiv, pa isto očekuje i od kolega te ističe da ne želi biti u ulozi da od njega sve počinje. 
– Mislim da će zbog važnosti posla kojega rade, djelatnici Centra učiniti maksimalno da državna matura prođe u najboljoj mogućoj mjeri. – kazao je Filipović za Jutarnji list.
FOTO: STUDENTSKI.HR