LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmsko obrazovanje

Radionica Digitalne filmske naSTAVe održat će se u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i platformama croatian.film i Kino Europa Online

Ako želite naučiti kako gledati film, na što obratiti pozornost, i naravno, obogatiti vlastite kritičke vještine, još se stignete prijaviti na radionicu Digitalne filmske naSTAVe. Prijave traju do 16. veljače 2022.

Ako želite naučiti kako gledati film, na što obratiti pozornost, i naravno, obogatiti vlastite kritičke vještine, još se stignete prijaviti na radionicu Digitalne filmske naSTAVe. Prijave traju do 16. veljače 2022.

Projekt HFS online nastoji pomicati granice kreativne i tehničke vizije vodeći se tezom da film i filmsko obrazovanje igraju ključnu ulogu u osjećaju zajedništva i uključenosti u društvo. Cilj nam je reaktivirati ciljne skupine i potaknuti ih da aktivno sudjeluju u programima projekta.

Također, ovim projektom, u tri radionice, djeca i mladi mogu steći znanja i vještine koje ih čine konkurentnijima na tržištu rada dok stariji od 54 godine u preostalim trima programima pronalaze zajedništvo te aktivno sudjeluju kao kritičari, komentatori i stvaratelji boljeg društva.

Digitalna filmska naSTAVa jedna je od triju radionica za mlađe od 25 godina i počinje već u veljači. Polaznici će gledanjem različitih, umjetnički relevantnih filmskih djela naučiti interpretirati i analizirati filmove, što podrazumijeva da će, osim teorijskih znanja, naučiti kritički promišljati i samopouzdano izražavati stavove.

Prvi ciklus održat će se u suradnji s platformama croatian.film i Kino Europa Online. Platforma croatian.film pokrenuta je 2018. godine od  Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival u svrhu razvoja i nadogradnje nacionalnog natjecateljskog programa kratkometražnog igranog filma Kockice i s ciljem promocije hrvatskog filma, informiranja o domaćoj kinematografiji te širenja i jačanja dostupnosti domaćeg filma velikom krugu gledatelja i filmskih djelatnika iz zemlje i inozemstva. U sklopu platforme nalazi se više od 250 filmova.

Kino Europa Online platforma je za gledanje suvremenog međunarodnog autorskog filma, koji je od 2008. do 2019. godine činio okosnicu programa zagrebačkog kina Europa. Nakon zatvaranja kina Europa ovom platformom nastojimo umanjiti prazninu nastalu prekidom programa, ali i održati kontinuitet dostupnosti kvalitetnog filmskog programa.

Ako želite naučiti kako gledati film, na što obratiti pozornost i, naravno, obogatiti vlastite kritičke vještine, prijavite se na radionicu Digitalne filmske naSTAVe. Prijave za prvi ciklus u veljači otvorene su do 16. veljače pa požurite!

Za detalje oko ostalih filmskih radionica, posjetite web stranicu projekta gdje su već moguće i preliminarne prijave. Ako imate dodatnih pitanja i ne želite izgubiti mjesto na radionicama, javite se mailom na martina.kolaric@hfs.hr.

Projekt se realizira u partnerstvu s udrugom Blank filmski inkubator, a projekt je sufinanciran uz podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva Umjetnost i kultura online (405.790,00 HRK) i Ministarstva kulture i medija iz državnog proračuna (71.610,00 HRK). Ukupna je vrijednost projekta 477.400,00 HRK.

FOTO: PIXABAY