LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tebe tražimo

Rad u medijima dinamičan je i uzbudljiv; iskušati ga možete još za vrijeme studija

Do kraja mjeseca otvorene su prijave za obavljanje volonterske prakse na portalu Studentski.hr. Za svoje prve korake u novinarskoj ili lektorskoj karijeri ne trebate imati nikakvo prethodno iskustvo.

Do kraja mjeseca otvorene su prijave za obavljanje volonterske prakse na portalu Studentski.hr. Za svoje prve korake u novinarskoj ili lektorskoj karijeri ne trebate imati nikakvo prethodno iskustvo.

Da je rad u redakcijama vrlo dinamičan, ponekad zahtijevan, ali usprkos tome uzbudljiv, potvrdit će vam gotovo svi novinari i lektori koji rade u poznatim vam medijima. Ipak, oni svoj posao ni za što ne bi mijenjali. A zašto – sada i sami možete otkriti!

Volonterska praksa na portalu Studentski.hr

Naime, Centar za razvoj mladih otvorio je natječaj za popunjavanje praktikantskih pozicija u svojemu mediju – na portalu Studentski.hr. Kao što pruža priliku svim zainteresiranim mladima da sudjeluju u provedbi njegovih brojnih projekata, tako ih u ovom trenutku prima na volontersku praksu koju mogu obavljati kao novinari ili pak lektori. 

Za svoje prve korake u novinarskoj ili lektorskoj karijeri ne trebate imati nikakvo prethodno iskustvo, a još ni diplomu. Niti morate boraviti u Zagrebu, gdje je i sjedište ovoga medija – angažirati se možete i iz svojega doma. Potrebna vam je samo želja da dosad stečena znanja primijenite u praksi te da se prepustite vodstvu iskusnijih mentora koji će vas pripremiti za pravi posao. 

FFZG okupio lektore hrvatskoga kao inoga jezika iz cijelog svijeta



Kako se prijaviti?

Prijave za volontiranje već su u tijeku, a moguće su do nedjelje, 31. svibnja 2020, u 23:59. Zaprimaju se na e-adresi tebe.trazimo@cerm.hr.

U prijavi je potrebno poslati životopis (obvezno s kontakt podacima), motivacijsko pismo i naznaku pozicije za koju se prijavljujete. Dodatno, za poziciju novinara potrebno je priložiti 1 autorski članak na temu po izboru, a koja se tiče studenata. Za poziciju lektora potrebno je priložiti rješenje zadatka na poveznici.

Bivši urednik poznate televizije otkrio što to Sveučilište Sjever radi bolje od drugih i kako se stvaraju novinari


Što vam novinarska i lektorska praksa donose?

Kada jednog dana s diplomom u ruci krenete u potragu za poslom, toj ćete diplomi moći priložiti i životopis popunjen relevantnim referencama. Iskustvo rada u mediju čini razliku između vas i niza drugih kandidata koji konkuriraju za određeno radno mjesto. Pa čak i kada se zaposlite, cijeli će vam proces uhodavanja biti znatno lakši – sa Studentskog.hr otići ćete bogatiji za sva potrebna vam znanja, s već stečenim iskustvom intervjuiranja, pripreme istraživačkih članaka ili pak s vještinom brzog uočavanja i prepravljanja pravopisnih i gramatičkih grešaka koje vam bodu oči.

Svjedoče navedeno i brojni naši bivši volonteri koji su za vrijeme studija odvajali po nekoliko sati tjedno za kreiranje i lektoriranje sadržaja ovoga portala, a danas su udobno smješteni u puno većim redakcijama. 

Iskoristite i vi svoju priliku – naučite nešto novo u dinamičnom okruženju s mladima s područja cijele Hrvatske, postanite kompetentniji kandidat za posao. Obećavamo da ćete se pritom dobro zabaviti i da ćete se još malo zaljubiti u novinarstvo i hrvatski jezik. Dodatne informacije možete pronaći na CERM-ovoj stranici Tebe tražimo.
FOTO: PIXABAY