LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo likovno rješenje

Rad asistentice s Akademije primijenjenih umjetnosti postavlja se na pročelje CROZ-ove zgrade

Tri će mjeseca na pročelju zgrade tvrtke CROZ biti postavljen plakat koji je izradila Korina Hunjak, a koji se bavi tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka.

Tri će mjeseca na pročelju zgrade tvrtke CROZ biti postavljen plakat koji je izradila Korina Hunjak, a koji se bavi tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i CROZ pokrenuli su suradnju u kojoj umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade ove tvrtke. Stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Tomislav Buntak, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Maja Bachler čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad Vision umjetnice Korine Hunjak.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m, a bit će izloženo 3 mjeseca. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u srijedu, 20. lipnja u 11 sati.

Korina Hunjak diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Bavi se ilustracijama raznovrsnih slikovnica (Abecedica, Legenda o Hani, Vrtni patuljak, Damjan i štap života, Čarobni zeleni kišobran) i knjižnih naslovnica (Marsonic 5, Ukronije, Flumen obscura) te je pridonijela grafičkim elementima u izradi aplikacija (Autotrollej, Bouxtie, Comic Mania) i društvenih igara (Drinkagon). Dobitnica je sveučilišne nagrade rektora za izvrsnost i nagrade Sfera za najbolju crno-bijelu ilustraciju. Trenutno je asistentica na odjelu primijenjene grafike na akademiji na kojoj se obrazovala i u procesu je izrade nove slikovnice. U slobodno vrijeme radi na autorskim stripovima i osmišljavanju svjetova za svoje priče.

Rad Vision bavi se tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka. S jedne je strane astronaut koji predstavlja krajnje tehničko umijeće i doseg trenutne stvarnosti napretka, dok je s druge strane šarena vizija digitalne budućnosti ekrana kao idealne i pozivajuće slike koja se rastače u svoje osnovne, ljudskim okom još uvijek vidljive segmente – pixele. Ona pluta u crnom praznom prostoru iznad Zemlje i priziva na ostvarenje sudbine čovječanstva kao rase koja putuje svemirom, a sve dijelom zahvaljujući i počevši od tehnologije ekrana koji nam omogućava uvid u računalne sustave koji znanstvenu fantastiku čine stvarnošću.

CROZ je IT tvrtka usmjerena prema uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU-om jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Ovaj projekt izvodi se tijekom cijele 2018, a u njegovu će se okviru realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom koji će biti objavljen na stranicama HDLU-a.

FOTO: PINTEREST