LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iz Zagreba do Rijeke i Splita

Putujte jeftinije Hrvatskim željeznicama

 HŽ je odlučio privući putnike u svoje vlakove iznimno povoljnim akcijskim cijenama karata.

 HŽ je odlučio privući putnike u svoje vlakove iznimno povoljnim akcijskim cijenama karata.

Hrvatske željeznice odlučile su i dalje privlačiti putnike u svoje vlakove iznimno povoljnim akcijskim cijenama karata. Tako smo sredinom veljače pisali da će srijedom od Rijeke do Zagreba i natrag biti moguće putovati za svega 30 kuna, što je čak 75% jeftinije od redovne cijene. 

Akcijske cijene karata uvedene su 14. siječnja, a kako kaže direktor Prodaje i marketinga HŽ Putničkog prijevoza Tomislav Šabić, predstavljaju svojevrsno testiranje tržišta, a ujedno i pokušaj povećanja skromnog broja putnika, koji se izvan ljetne sezone dodatno smanjuje na relaciji od Zagreba prema Rijeci i Splitu.

Osim akcije srijedom, uvedeni su popusti i ostalim danima u iznosu od 50%, i to za četiri nagibna vlaka koja prometuju na relaciji Zagreb-Split-Zagreb, gdje cijena karte u jednom smjeru iznosi 104 kn, kao i za 4 brza vlaka koja prometuju na relaciji od Zagreba prema Rijeci, čija cijena za putovanje u jednom smjeru iznosi 60 kuna.

Pozitivni učinci već su primijećeni, pa je tako na relaciji Zagreb-Rijeka u siječnju zabilježen porast broja putnika od 32%, dok je na relaciji Zagreb-Split ostvaren porast od čak 52%. U HŽ-u su veoma zadovoljni rezultatima, a prema najavama direktora Šabića, slične akcijske ponude možemo očekivati i u budućnosti.

FOTO: STUDENTSKI.HR