LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Prvi put moguće upisati Digitalno slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti

Do 29. veljače zaprimaju se prijave za upis Digitalnog slikarstva, programa cjeloživotnog obrazovanja. Započinje 14. ožujka, a održavat će se dva mjeseca subotom ujutro.

Do 29. veljače zaprimaju se prijave za upis Digitalnog slikarstva, programa cjeloživotnog obrazovanja. Započinje 14. ožujka, a održavat će se dva mjeseca subotom ujutro.

Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci počinje s novim ciklusom provođenja Programa cjeloživotnog obrazovanja. Ove godine polaznici prvi put mogu upisati program Digitalno slikarstvo pod vodstvom mag. art. Gorana Kosića.

– Tehnologija je danas gotovo neizbježna u čovjekovom svakodnevnom funkcioniranju. Digitalna pismenost postaje dio opće kulture, pa tako i one likovne. Za razliku od tradicionalnog digitalno slikarstvo koristi suvremenu tehnologiju kao ključni medij u slikarskom procesu, a kao rezultat dobiva digitalnu sliku lako primjenjivu u suvremenom načinu života i rada. Polazeći od toga, ovaj program cjeloživotnog učenja nudi nadogradnju na postojeća znanja iz likovnosti te pruža edukaciju u korištenju suvremene tehnologije u područjima likovnog izražavanja i vizualnih komunikacija. – poručuju sa Sveučilišta u Rijeci.

Program je namijenjen likovnim profesionalcima koji žele stečenim znanjem povećati svoju konkurentnost na današnjem tržištu rada, ali i osobama koje rade u nastavno-obrazovnim procesima (nastavnicima, učiteljima, odgajateljima u predškolskim ustanovama) u kojima je likovno izražavanje naglašeno. Isto tako mogu ga pohađati osobe koje se likovnom umjetnosti bave na razini hobija te srednjoškolci željni novog znanja.

– Završetkom programa polaznici će usvojiti znanje iz korištenja specifičnog softvera za digitalno slikanje. Usvojeno znanje bit će sposobni primijeniti u profesionalnom i  amaterskom kreativnom izražavanju kao i u nastavno-obrazovnim procesima. – dodaju.

Program započinje 14. ožujka 2020. i traje dva mjeseca. Održavat će se subotom od 10 sati na Akademiji primijenjenih umjetnosti.

Upisi su u tijeku, a prijave se zaprimaju do 29. veljače 2020. Sve informacije o programu i upisima kao i prijavnica dostupni su na poveznici

FOTO: FLICKR