LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potpora inovatorima

Prvi hrvatski startup akcelerator ponovo otvara prijave

Startup Factory primit će do 14 timova, od kojih će tri najbolja osvojiti financijsku podršku iz posebnog fonda u iznosu od trideset tisuća eura.

Startup Factory primit će do 14 timova, od kojih će tri najbolja osvojiti financijsku podršku iz posebnog fonda u iznosu od trideset tisuća eura.

Startup Factory vodeći je hrvatski akcelerator koji pokreće novi Global Growth program. Otvaraju se prijave za osmu generaciju, a Grad Zagreb za napredak i razvoj novih tehnoloških proizvoda daje novčanu podršku od 150 tisuća eura.

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) i Startup Factory već sedam godina razvijaju startupove u najranijim fazama razvoja, a novi program omogućit će podršku i za one naprednije.

Od sto startupova i razvojnih timova koji su dosad prošli kroz program, njih 37 dobilo je 667 tisuća eura, piše Universitas-portal.


O programu

 

Akceleracijski program namijenjen je timovima i startupovima usmjerenim na tehnološki sektor i koji su osnovani unutar protekle godine, pri čemu broj članova u timu varira od 2 do 7. Program nastoji ubrzati razvoj ideja i prototipa, plasirati proizvod na tržište te olakšati pristup prvim kupcima i investitorima.

Startup Factory primit će do 14 timova, od kojih će tri najbolja osvojiti financijsku podršku iz posebnog fonda u iznosu od trideset tisuća eura. Treće mjesto dobit će pet, a drugo deset tisuća eura. Pobjednici će uz prvu nagradu u iznosu od petnaest tisuća eura dobiti i in-kind podršku u ukupnom iznosu od 10.800,00 eura za iskorištavanje usluga ZICER-a, uključujući uredski prostor s pokrivenim troškovima režije, obrazovne programe, pozivnice za sudjelovanje na meetupovima i ostalim događanjima, te mentorsku podršku, sve tijekom razdoblja od godine dana.


Global Growth


Novi ZICER-ov program akceleracije pod nazivom Global Growth primit će 6 startupova do pet godina starosti koji imaju namjeru izlaska na međunarodno tržište. Izabrani startupovi će međusobno ravnomjerno podijeliti 120 tisuća eura, a  uz to će dobiti mentorsku, edukacijsku i promocijsku podršku.

Prijave za novu generaciju ZICER-ovih akceleracijskih programa su otvorene i traju do 1. listopada putem web stranice zicer.hr.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA