LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Okvirni plan

Prvi dan drugog polugodišta vjerojatno će početi vježbama evakuacije!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je okvirni plan za nastavak tekuće školske godine. Prvi dan novog polugodišta u Zagrebu bi trebao početi vježbama za evakuaciju.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je okvirni plan za nastavak tekuće školske godine. Prvi dan novog polugodišta u Zagrebu bi trebao početi vježbama za evakuaciju.

Drugo polugodište ove školske godine vjerojatno će početi planiranoga datuma – 18. siječnja, i to povratkom u školske klupe, doznao je Jutarnji list od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Izuzetak su škole na području Sisačko-moslavačke županije.

MZO i Gradski ured za obrazovanje otkrili su za Jutarnji list da će prvi dan drugog polugodišta vjerojatno početi vježbama evakuacije u zagrebačkim školama. Ministar Fuchs očekuje da će se najveći dio škola prikloniti A modelu nastave s obzirom na to da je od 14. do 20. prosinca zaraženih bilo 2657 učenika, dok se od 1. do 7. siječnja brojka spustila na 507, odnosno 0,11 posto učenika.

Roditelji su, razumljivo, zabrinuti zbog sigurnosti u školama
– Naša je škola sigurno u boljemu stanju no prije potresa u ožujku, jer su tijekom obnove postavljena ojačanja. Zgrada je dakle ojačana, a je li sigurna, to doista ne mogu tvrditi. Bitno je provesti vježbe evakuacije s učenicima, prilagođene svakoj školskoj zgradi – rekao je Tihomir Engelsfeld, ravnatelj zagrebačke V. gimnazije za Jutarnji list.
Iz Gradskog ureda za obrazovanje tvrde da su škole dobro sanirane nakon potresa u ožujku te da će apelirati na to da se prvi dan posveti upravo potresu, odnosno vježbama kako djeca u slučaju da se dogodi ne bi previše paničarila.
– Sve škole imat će obvezu prvoga dana nastave za sve učenike provesti vježbe evakuacije – kazao je pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić za Jutarnji list. 
Zbog potresa koronavirus više nije u fokusu, pa je sada cilj provesti kvalitetne vježbe te organizirati službe za pružanje psihološke pomoći, ali i provjeriti koji je broj školaraca trenutno izvan svojih domova, planiraju li se vratiti i trebaju li udžbenike i tablete, odnosno pristup internetu i struji.
FOTO: PEXELS