LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

Provjerili smo provode li hrvatski studentski gradovi mjere opreza zbog koronavirusa i dolaska inozemnih studenata

Približava se dolazak inozemnih studenata na studentsku razmjenu u Hrvatsku, a mi smo provjerili jesu li studentska središta spremna na to usprkos aktualnom koronavirusu.

Približava se dolazak inozemnih studenata na studentsku razmjenu u Hrvatsku, a mi smo provjerili jesu li studentska središta spremna na to usprkos aktualnom koronavirusu.

S obzirom na to da je 25. veljače objavljeno da je prva osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom te zatim 26. veljače i druga, a približava se skori dolazak inozemnih studenata na Erasmus, zanimalo nas je koliko su se na dolazak istih pripremili studentski centri diljem Hrvatske i koje sigurnosne mjere planiraju poduzeti kako ne bi došlo do širenja virusa u studentskim domovima.


Vezano: 


Zagreb

Na stranici Studentskog centra u Zagrebu od 24. veljače, dakle dan prije pojavljivanja prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj, stoji sljedeća obavijest:

– Svi studenti, koji dolaze studirati u Zagreb te žele smještaj u jednom od studentskih domova, moraju obaviti liječnički pregled za studentski dom kod osobnog (obiteljskog) liječnika. Pregled se provodi u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu.

Dolazni inozemni studenti dužni su priložiti liječničku potvrdu o preboljenim ili aktualnim bolestima s naglaskom na kronične i zarazne bolesti, a potvrda mora sadržavati cijepni status. Svi studenti prije dolaska upoznati su s procedurom te im je poslan zdravstveni obrazac, koji se predaje na portu ili u upravu studentskog naselja prilikom useljenja.

Ukoliko neka osoba potvrdi da ima akutnu bolest s povišenom temperaturom i kašljem, a boravila je unutar 14 dana nekom zahvaćenom području, organizirat će joj se pregled u Klinici za infektivne bolesti, stoji na stranici.

Informacije i upute o postupanju kada je u pitanju koronavirus možete pronaći ovdje.

Split

Iz Studentskog centra u Splitu javili su nam da ondje još uvijek ne vlada panika zbog koronavirusa Provode mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ih na dnevnoj razini ažuriraju. Vidljive su na poveznici

Iz riječkog i osječkog studentskog centra do trenutka objave članka nismo dobili odgovor na e-mail i telefonski upit, niti postoje informacije o istome dostupne na njihovim web-stranicama. 

FOTO: PIXABAY