LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aktivna politika mladih

Projekt Udruge Zamisli uključuje osobe s invaliditetom u kulturno-umjetnički život

U sklopu projekta "Poduzetni i kreativni: inkluzivnost mladih u poduzetništvu i kulturi" priprema se tematski sastanak između stručnjaka i mladih s ciljem donošenja preporuka za donositelje odluka. Održat će se 19. siječnja u Multimedijalnom institutu MaMa.

U sklopu projekta "Poduzetni i kreativni: inkluzivnost mladih u poduzetništvu i kulturi" priprema se tematski sastanak između stručnjaka i mladih s ciljem donošenja preporuka za donositelje odluka. Održat će se 19. siječnja u Multimedijalnom institutu MaMa.

Udruga Zamisli uz finanijsku podršku Erasmus+ programa provodi projekt Poduzetni i kreativni: inkluzivnost mladih u poduzetništvu i kulturi. Usmjeren je na interdisciplinarnu suradnju i dijalog između mladih, djelatnika u kulturi i umjetnosti te kulturnim i kreativnim industrijama, poduzetnika i donositelja odluka kako bi se poboljšao položaj skupine mladih koja se, zbog usmjerenja na rad u kulturi i umjetnosti, nalazi u nepovoljnom položaju na tržištu rada te kako bi se radilo na češćem uključivanju mladih osoba s invaliditetom u kulturno-umjetnički život zajednice.

Njegov je cilj potaknuti i međusektorsku suradnju te promijeniti diskurs o humanističkim, kulturnim i umjetničkim usmjerenjima kao gospodarski i poduzetnički neprofitnim. Udruga na ovaj način želi utjecati na donositelje odluka i sve ostale sudionike na međusobnu suradnju i zajedničko donošenje rješenja nepovoljne situacije, kao i na implementiranje tih rješenja u aktivnu politiku mladih. Sve to planira provesti kroz nekoliko tematskih sastanaka, odnosno radionica, na kojima će se raspravljati o određenim segmentima moguće suradnje i poboljšanja položaja rizične skupine mladih na tržištu rada i poticanju raznolikog i inkluzivnog kulturnog i umjetničkog života zajednice.

Navedenim je aktivnostima cilj i razvoj dodatnih kompetencija kod mladih i svih ostalih sudionika projekta te poticanja mladih na aktivno sudjelovanje u promjeni politika za mlade te boljem i uspješnijem položaju na tržištu rada, profesionalnom razvoju i usmjeravanju na cjeloživotno učenje i usavršavanje. Prvi tematski sastanak stručnjaka i mladih na temu kulturnih i kreativnih industrija s ciljem donošenja preporuka za donositelje odluka održat će se 19. siječnja od 11 sati u Multimedijalnom institutu MaMa.

Svi zainteresirani mladi dobrodošli su na sastanku. Također, pozvani su da ispune anketu, koja se provodi u sklopu projekta, o položaju mladih koji su usmjereni na rad u kulturi i umjetnosti te o njihovom mišljenju o stanju tog sektora.

FOTO: UDRUGA ZAMISLI