LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam poslova

Projekcijom dokumentarnog filma „The Cleaners” otvara se Job Fair

– Dokumentarcem smo htjeli stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije. Nakon skoro petnaest godina društvene mreže postale su snažan i opasan alat koji je sposoban podijeliti društva. – istaknuli su redatelji.

– Dokumentarcem smo htjeli stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije. Nakon skoro petnaest godina društvene mreže postale su snažan i opasan alat koji je sposoban podijeliti društva. – istaknuli su redatelji.

Tko kontrolira ono što vidimo ili mislimo da vidimo u digitalnom prostoru? Dokumentarni film The Cleaners uvest će vas u nepoznatu industriju digitalnog čišćenja, u skriveni Treći svijet petorice moderatora sadržaja koji rade u glavnom gradu Filipina – Manili. Angažirani od korporacija iz Silicon Valleyja, odgovornost je čistača filtriranje i brisanje neprikladnog sadržaja. Četrnaesti sajam poslova Job Fair službeno će se otvoriti 14. svibnja u 19 sati upravo projekcijom ovoga filma i razgovorom s redateljima filma na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani D1. Moritz Riesewieck i Hans Block istaknuli su kako su dokumentarnim prvijencem htjeli prikazati drugu stranu priče, priču digitalnog prostora u kojemu milijarda ljudi diljem svijeta svakodnevno sudjeluje – skrivenu eksploataciju tisuće mladih radnika i tiho kritičko razmišljanje. 

Sloboda govora ne smije imati samo dvije opcije: brisanje i ignoriranje

Tipični čistač svakodnevno mora pregledati i ocijeniti na tisuće uznemirujućih fotografija i videozapisa što postupno razara njihovo psihičko zdravlje. Čistači se često susreću i sa sadržajem koji vlade pojedinih država smatraju neprikladnim ako im u tom trenutku objavljeni sadržaj ne odgovara.

– Dokumentarcem smo htjeli stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije. Nakon skoro petnaest godina, društvene mreže postale su snažan i opasan alat koji je sposoban podijeliti društva. – istaknuli su redatelji.

The Cleaners usmjerava pozornost na budućnost društva, na odgovornost, na utjecaj političkih događaja i na pitanje demokracije i slobode govora. Projekcija je besplatna, ali je za gledanje potrebna ulaznica koju možete skinuti u sustavu Entrio.

115 vrhunskih poduzeća na Job Fairu

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj je sajma upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Osim poslova i praksi, organizatori najvećeg sajma poslova za studente pripremili su dvadeset i tri stručna predavanja, devet radionica i Loosen up party u KSET-u na kojem će posjetitelji na kraju prvog dana sajma imati priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća te odigrati kviz.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FERCentar karijera FER-aSavez studenata FER-a (SS FER)Klub studenata elektrotehnike (KSET). Za više informacija pratite internetsku stranicu događaja, Facebook stranicuInstagram profil.

FOTO: KSET