LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Profesor Zvonimir preko noći je obolio, sada ne može sam platiti troškove liječenja

Kako biste 31-godišnjem profesoru pomogli da nastavi s terapijama koje su mu prijeko potrebne za kvalitetan život, svoj dobrovoljni prilog možete doniratii na platformi GoGetFunding.

Kako biste 31-godišnjem profesoru pomogli da nastavi s terapijama koje su mu prijeko potrebne za kvalitetan život, svoj dobrovoljni prilog možete doniratii na platformi GoGetFunding.

Zvonimir Filipović 31-godišnji je profesor hrvatskog jezika i književnosti koji je obolio od teške bolesti prije četiri godine. Život mu se doslovno preokrenuo u jednoj noći kada je dobio upalu moždanog debla i završio na intenzivnom odjelu Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević gdje se mjesecima borio za život.

Njegovo je stanje sada bolje, no da bi ostalo tako ili bilo čak i bolje, potrebne su mu razne terapije koje iziskuju ogromne troškove, a koje pokušava pokriti kampanjom pokrenutom na platformi GoGetFunding. Zbog svojeg stanja on sada može samo lektorirati, njegova Ana uskače sa studentskim poslovima, a roditelji poljoprivredom, no to nije dovoljno.
–Do sada sam isprobao sve moguće vrste terapija te pronašao one koje su mi najviše pomogle. A to su: fizikalna terapija, odnosno Bobath-koncept (250 kn/sat), logopedska terapija (u Suvagu i privatno), facijalna elektroterapija s kojom sam prestao zbog nedostatka financijskih sredstava. Volio bih se opet upustiti u jednu seriju tih terapija, ali jedan je tretman 300-tinjak kuna. Možda na proljeće, ako se smiri pandemija i ako ću skupiti dovoljno novaca. Vjerujem da bi mi to pomoglo uz standardnu logopedsku terapiju da usavršim koartikulaciju i smanjim napetost u glasu.
Morao je, također, prestati s terapijskim jahanjem zbog financijskog aspekta i pandemije koronavirusa U opisu kampanje navodi da bi htio nastaviti s tom aktivnošću jer mu pomaže u razgibavanju zdjelice i ravnoteži, ali ona košta 150 kuna za pola sata.
– Zbog oštećenja okulomotornog živca moje se oči ne pokreću u svim smjerovima, stoga idem na terapije vida i plaćam virtualne naočale OCULUS GO pod vodstvom optometrista iz Ljubljane (cijena tih naočala iznosi: 120 € mjesečno, 340 € za 3 mjeseca ili 660 € za 6 mjeseci. Dugo sam imao pauzu zbog nedostatka novaca, ali skupio sam i platio za 3 mjeseca).
Kako biste mu pomogli da nastavi s terapijama koje su mu prijekopotrebne za što kvalitetniji život, svoj dobrovoljni prilog možete donirati na poveznici.
– I dalje ne gubim nadu da ću biti samostalan u svim aktivnostima dnevnog života. Svakodnevno ulažem jako puno truda i novaca kako bih uspio u svome naumu. I ne planiram stati jer imam dobre rezultate iza sebe. – zaključio je Filipović.
FOTO: GOGETFUNDING