LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastavak drame u školi

Profesor koji je ušao u fizički obračun s učenicima ipak neće dobiti otkaz: učenici kažnjeni

Sukob koji se dogodio u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića dobio je rasplet – profesor ostaje zaposlen, učenicima kazna.

Sukob koji se dogodio u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića dobio je rasplet – profesor ostaje zaposlen, učenicima kazna.

Priča o sukobu između profesora (61) i učenika koji se dogodio u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića pod medijskim je povećalom već tjednima, a upravo je dobio rasplet. 
 


VEZANO: Druga strana priče: „Dobar kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao“



Naime, Index je saznao da profesor ipak neće dobiti otkaz, ali i da su zbog sukoba četiri učenika kažnjena. Dvoje učenika dobilo je poprilično veliku kaznu – opomenu pred isključenje. 
 

„Četvorici učenika, sukladno Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, izrečene su pedagoške mjere - dvije opomene te dvije opomene pred isključenje. Detaljnije informacije o ovom konkretnom slučaju nismo u mogućnosti iznositi“, ispričala je ravnateljica škole za Index.

 

VEZANO: Pijani profesor pretukao učenika: ovo mu nije prvo pijanstvo u školi


 

Školski odbor stao na stranu profesora


Otkazu 61-godišnjeg profesora suprotstavio se školski odbor koji je odbio dati suglasnost za njega, a sam postupak za otkaz nakon sukoba je pokrenula ravnateljica Bosiljka Galenić.  Profesor je izašao iz istražnog zatvora i trenutno se nalazi na bolovanju.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA