LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Produljena crowdfunding kampanja #daimamgdje – za što bolje uvjete za početak rada društveno-kulturnih centara

Cilj je organizatora tijekom dodatnih tjedan dana kampanje prikupiti ostatak ciljanog iznosa te svima koji to dosad nisu stigli dati priliku da kampanju podrže u okviru svojih mogućnosti.

Cilj je organizatora tijekom dodatnih tjedan dana kampanje prikupiti ostatak ciljanog iznosa te svima koji to dosad nisu stigli dati priliku da kampanju podrže u okviru svojih mogućnosti.

Produljeno je trajanje crowdfunding kampanje Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti koju provode Udruga IKS i Agencija lokalne demokracije Sisak, uz podršku Mreže mladih Hrvatske i Operacije grad. Kampanja će trajati još tjedan dana te će završiti 20. listopada. Kampanjom se želi prikupiti sredstva za opremanje dva nova društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku.

Kampanja, čiji je cilj prikupiti 11 400 eura za opremanje društveno-kulturnih centara kako bi se u njima mogle organizirati aktivnosti za građane u Petrinji, Sisku i cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji, dosad je prikupila  6161,00 eura, tj. više od 53%. Iako u inicijalna tri tjedna kampanje nije osiguran ciljani iznos, trenutno prikupljeni iznos nije zanemariv, kao ni broj građana (preko 120) koji su podržali kampanju donacijama ili dijeljenjem na društvenim medijima. Ne treba tu izostaviti ni poznate osobe poput Rade Šerbedžije, Ive Amulića i klape Rišpet, Sare Renar, Remi i Shota iz grupe Elemental, grupe Hladno pivo, novinara Aleksandra Stankovića, komičara Vlatka Štampara te pjevačice Vesne Pisarović. 

Zbog svega toga cilj je organizatora tijekom dodatnih tjedan dana kampanje prikupiti ostatak ciljanog iznosa te svima koji to dosad nisu stigli dati priliku da kampanju podrže u okviru svojih mogućnosti. Ako cilj i ne bude postignut do trenutka zatvaranja kampanje, dotad prikupljeni iznos koristit će se za kupovinu razglasa i ozvučenja, videoopreme i rasvjete. Sredstva se prikupljaju preko platforme GoGetFunding, gdje možete pronaći i detaljan opis ciljeva kampanje, a svaki donirani euro pomaže u ostvarenju misije obnove zajednica Petrinje i Siska.

U gradovima koji su teško oštećeni potresom, ne samo materijalno već su i narušena duha, društveno-kulturni centri bit će središta novog društvenog života, mjesto gdje se građani mogu okupljati i aktivno sudjelovati u stvaranju sadržaja svoje zajednice.

– Zahvaljujemo svakoj osobi koja je dosad donirala, svakoj osobi koja nas je javno podržala, svakom poduzeću koje nam je ustupilo donaciju i svakoj osobi koja je na društvenim medijima podijelila naš sadržaj. Uz još malo podrške možemo osigurati zbilja dobre uvjete za početak rada društveno-kulturnih centara i nadamo se da će još građana to prepoznati. – poručuju iz inicijative. 

FOTO: UNSPLASH