LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sigurnost učenika

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje: „Škole sigurne i kvalitetno obnovljene, za djecu siguran koridor.”

Iako su roditelji zagrebačkih školaraca u strahu, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić smatra da sigurnost djece neće biti narušena.

Iako su roditelji zagrebačkih školaraca u strahu, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić smatra da sigurnost djece neće biti narušena.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić danas je rekao da su zagrebačke škole sigurne i kvalitetno obnovljene. Istaknuo je da svi dijele zabrinutost roditelja te da će djeca imati siguran koridor prema školama, piše Hina. Nastava počinje u ponedjeljak, 18. siječnja i to vjerojatno uživo u svim školama osim onima na području Sisačko-moslavačke županije. 
Vezano: Roditelji zabrinuti zbog povratka djece u školske klupe; pokrenuta peticija
Pročelnik Lovrić rekao je da su na gradskom području obnovljena 162 obrazovna objekta i to izvrsno, što dokazuje činjenica da novi potresi nisu izazvali novu štetu. Tvrdi da je u potresu u prosincu jedino oštećena Osnovna škola u Donjem Dragonšcu pa će za njezinih 97 učenika drugo polugodište početi u prostorijama mjesne samouprave, no ona nije stradala u potresu u ožujku prošle godine tako da tada nije trebala biti obnavljana.

Lovrić je najavio kako će se danas susresti s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom s kojim će razgovarati o modelu nastave za početak drugoga polugodišta, koji bi trebao biti poznat polovicom tjedna.
– Osobno smatram da je najbolja nastava licem u lice, odnosno Model A, ali sam svjestan da će početak nastave ovisiti o epidemiološkoj situaciji. – rekao je Lovrić, kako prenosi Hina.
Roditelji u ranije spomenutoj peticiji traže da se, paralelno s izgradnjom zaštitnih koridora, provede i inspekcija te uklone opasni dijelovi zgrada na svim prilaznim putovima do škola. Smatraju da nije ništa napravljeno za sigurnost pješaka i djece, osim što su uklonjeni dimnjaci i zabati. Pozivaju Grad Zagreb da organizira postavljanje zaštitnih koridora, ali i da se uklone urušeni i opasni dijelovi s oštećenih zgrada koji prijete prolaznicima. Pročelnik, međutim, kaže da ne vidi razlog za gradnju tunela i da će se ukloniti potencijalna opasnost. Napomenuo je da je gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju izjavio da su od 29. prosinca do danas zagrebačke službe otklonile mnoge opasnosti za prolaznike te da će osobno nadzirati radove do 18. siječnja i početka nastave kako bi svi koridori prema školama bili sigurni.

Povjerene su sve donjogradske škole, a jednako tako stalno se provjeravaju ostale zagrebačke škole i dječji vrtići te će se u slučaju novoga potresa odmah provjeriti stanje ondje.
– Prošli tjedan smo razgovarali s predstavnicima roditelja nekoliko škola, jutros s predstavnicima OŠ Horvati, tijekom dana dolaze iz OŠ Izidor Kršnjavi. Nema problema, to nam je i zadaća, rado razgovaramo s roditeljima. Svi dijelimo zabrinutost, ali poduzet ćemo sve da ne samo u školama, nego i na putu do škole djeca budu sigurna. – istaknuo je Lovrić.
FOTO: PIXABAY