LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bolji uvjeti za učenike

Primorsko-goranska županija dobila sredstva za izgradnju nove škole u Kastvu

Osim ovog projekta, Primorsko-goranska županija radi na prijavi za financiranje izgradnje škole Marinići, dogradnje OŠ Čavle, sportske dvorane u Malom Lošinju i Triblju, te opremanja novog gimnazijskog odjela u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića.

Osim ovog projekta, Primorsko-goranska županija radi na prijavi za financiranje izgradnje škole Marinići, dogradnje OŠ Čavle, sportske dvorane u Malom Lošinju i Triblju, te opremanja novog gimnazijskog odjela u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića.

Primorsko-goranskoj županiji dodijeljeno je 17,9 milijuna eura za projekt izgradnje nove područne škole OŠ Milan Brozović Kastav u Rešetarima, koja će uključivati i školsku sportsku dvoranu. Projekt će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a provodit će se u partnerstvu s Gradom Kastvom, kako je istaknuo župan Zlatko Komadina na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac naglasio je kako se na projektu dugo radilo te kako iza dobivanja sredstava stoji puno nevidljivog posla. Izgradnjom nove škole rasteretit će se postojeća zgrada, poboljšati uvjeti rada za učenike i nastavnike te omogućiti jednosmjenski rad.

 

„Projekt je izuzetno važan i već smo pripremili investicijski elaborat. Zajedno s Gradom Kastvom predstavit ćemo ga vijećnicima Županijske skupštine u rujnu. Nakon toga slijede četiri velike nabave za stručni nadzor, projektantski nadzor, voditelja projekta te za radove. Čeka nas još puno posla do kraja projekta.” – izjavila je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.


Četiristo mladih sportaša okupilo se na „Igrama prijateljstva” u Rijeci, evo tko se popeo na postolje


Nova područna škola moći će primiti oko 450 učenika u 16 razrednih odjeljenja. Planirana je i izgradnja školske sportske dvorane, a građevinska dozvola za novu školu u Rešetarima očekuje se u listopadu. Projekt je izradio zagrebački studio 3LHD.

Osim tog projekta, Primorsko-goranska županija radi na prijavi za financiranje izgradnje škole Marinići, dogradnje OŠ Čavle, sportske dvorane u Malom Lošinju i Triblju, te opremanja novog gimnazijskog odjela u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića.

Za potrebe nove škole u Rešetarima planira se izgradnja nove ceste od Rešetara prema Srdočima, koja će se financirati iz županijskog proračuna te proračuna županijske uprave za ceste. 

Evo koji grad sljedeće godine dobiva novu školu, potpisan ugovor vrijedan čak 15 milijuna eura



U sklopu proslave 180 godina turizma u Opatiji, županija će financirati uređenje fasade zgrade Thalassotherapije, a također je dana suglasnost za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja na gornjoj opatijskoj cesti.

Županija radi i na modelu dekarbonizacije u suradnji s Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, s ciljem da proizvodnja energije iz obnovljivih izvora pokrije ukupnu potrošnju energije na području županije.
 

„Kao Primorsko-goranska županija želimo osigurati da budemo CO2 neutralni.” – zaključio je pročelnik Ljudevit Krpan.


Regionalna razvojna agencija pruža konzultantske usluge i pomaže u pronalaženju izvora financiranja, a Primorsko-goranskoj županiji je preko Integriranog teritorijalnog programa dodijeljeno 32 milijuna eura za realizaciju trideset projekata na području županije do kraja financijske perspektive.