LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Prikupljaju se donacije za božićne darove djeci i mladima bez odgovarajuće socijalne skrbi

– Ispunjavat ćemo želje djece koje su razumne te u skladu s vrijednostima koje Zaklada promiče razmjerno mogućnostima. Korisnici Zaklade i oni kojima će pomoć biti upućena moraju zadovoljavati sve propisane kriterije. – poručila je Renata Gubić.

– Ispunjavat ćemo želje djece koje su razumne te u skladu s vrijednostima koje Zaklada promiče razmjerno mogućnostima. Korisnici Zaklade i oni kojima će pomoć biti upućena moraju zadovoljavati sve propisane kriterije. – poručila je Renata Gubić.

Zaklada Hrvatska za djecu 23. studenog pokrenula je akciju Spojimo hrvatska srcaU njezinu će sklopu sve do 15. prosinca prikupljati donacije kojima će osigurati božićne darove djeci i mladima iz ustanova i institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te za obitelji koje su korisnici Zaklade. 

– Ispunjavat ćemo želje djece koje su razumne te u skladu s vrijednostima koje Zaklada promiče razmjerno mogućnostima, odnosno prikupljenim donacijama. Korisnici Zaklade i oni kojima će pomoć biti upućena moraju zadovoljavati sve propisane kriterije. To su obitelji koje žive u teškim životnim okolnostima, obitelji s velikim brojem djece, s bolesnom djecom ili djecom s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja i slično. Sve obitelji mogu se prijaviti na naš poziv koji je objavljen na našoj Facebook stranici te web-stranici Zhzd.hr. – poručila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

Kao što je već navedeno, nositelj je te humanitarne priče Zaklada Hrvatska za djecu, ali je u njeznoj realizaciji ostvarila suradnju s humanitarcem Brunom Lerotićem Ledićem.

– Brunovi prijatelji koji su proteklih mjeseci vrlo aktivno uključeni u rješavanje poteškoća uzrokovanih potresom u Zagrebu poput akcije preseljenja beba i trudnica iz oštećene bolnice u Petrovoj te pomoći građanima Zagreba oko uklanjanja šteta na domovima, ovaj put pružaju logističku podršku u dostavi i prikupljanju darova za djecu. Nakon pokretanja samoinicijativne božićne akcije darivanja djece, prepoznali su Zakladu koja djeluje na području cijele RH kao instituciju koja bi akciju mogla provesti na najvišoj razini, a udružene ideje, kreativnost i empatija rezultirali su projektom koji će uljepšati Božić diljem Hrvatske. – istaknuli su organizatori.

Bruno Lerotić Ledić dodao je:

– Humanitarnim radom počeo sam se baviti prije nekih 15 godina kada sam se posebno fokusirao na nezbrinutu djecu i obitelji sa samohranim roditeljem. Prošao sam stotine obiteljskih kuća i veliki broj dječjih domova diljem Hrvatske pomažući obiteljima. Obično su to bile donacije u obliku robe, potrepština, igrački, a kako ove godine zbog cijele nastale situacije domovi ne primaju korištene stvari, smišljali smo način kako to ove godine napraviti, pa sam na poziv prijateljice koja je htjela pomoći odlučio pomoći u prikupljanju darova za Dječji dom u Nazorovoj. Nakon te naše inicijative krenuo je val koji nismo očekivali i ne želimo zaustaviti. Sada sam došao do brojke od 18 domova i zahvalan sam što je Zaklada prepoznala moj rad i odlučila pomoći da dignemo to na razinu cijele Hrvatske. Želimo zajedničkim snagama ostvariti da svako dijete, u svakom domu, u svakom gradu dobije poklon i osmijeh na licu.

Zaprimaju se, naime, donacije u obliku potrebnih stvari, ali i uplate novčanih sredstava. 

–  Akcija je prijavljena Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osoba s invaliditetom, a po završetku akcije Zaklada Hrvatska za djecu objavit će javni dokument o isporučenim darovima. Građani Hrvatske, kao i brojne tvrtke, mogu se priključiti akciji te osobno darovati neki od poklona koji će djeci i obiteljima ovog Božića vratiti osmijeh na lica. – poručuju organizatori.

Informacije o korisnicima, kao i njihovim željama nalaze se na Facebook stranici Zaklade.
FOTO: FLICKR