LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturno-zabavna svečanost

Prestižni humanitarni Bečki bal Lionsa vraća se u Zagreb

Balska nas čarolija i ove godine očekuje u Zagrebu, a organizira ju najveća svjetska humanitarna udruga. Dio prihoda od prodanih ulaznica namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave.

Balska nas čarolija i ove godine očekuje u Zagrebu, a organizira ju najveća svjetska humanitarna udruga. Dio prihoda od prodanih ulaznica namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave.

Jedna od najprestižnijih svjetskih kulturno-zabavnih svečanosti ovog svibnja vraća se u Zagreb, u Kristalnu dvoranu hotela Westin. S veseljem iščekivani, drugi po redu, Bečki bal u subotu, 5. svibnja, u 20 sati predstavit će spoj klasične glazbe i plesa, profinjenog sadržaja i tradicionalnih bečkih gastronomskih delicija. Lions Klub Zrinjevac ovaj humanitarni događaj organizira s ciljem obilježavanja 100 godina djelovanja najveće svjetske humanitarne udruge Lions Clubs International i 27 godina humanitarnog djelovanja Lionsa u Hrvatskoj.

Ovogodišnju balsku čaroliju otvorit će umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee pod vodstvom svjetski popularnog plesnog učitelja Michaela Badina, a uz pratnju austrijske klasične glazbe u izvedbi bečkog orkestra Original Wiener Strauss Cappelle. Kao posebna gošća bala, najljepše izvedbe iz hrvatskog i austrijskog operetnog repertoara predstavit će hrvatska sopranistica Antonella Malis. Za potpuni ugođaj plesni će podij osvojiti plesači Plesnog centra Zagreb by Nicolas. Večer će upotpuniti vrhunska karta probranih vina, menî sastavljen od tradicionalnih delicija te prepoznatljiva Sacher-torta koja će biti svečano rezana prije nego što sat otkuca ponoć ove jedinstvene večeri. Ovu tradicionalnu svečanost obilježit će i prepoznatljivi dress code posjetitelja bala koji nalaže svečane večernje toalete za dame i tamna odijela za gospodu. 

Međunarodna udruga Lions najveća je humanitarna organizacija u svijetu, osnovana na inicijativu biznismena Melvina Jonesa. Lions klubovi diljem svijeta zalažu se za dobrobit brojnih skupina, a njihovi projekti ponajprije uključuju pomoć slabovidnim osobama, mladima, pomaganje prilikom velikih prirodnih katastrofa, podizanje svijesti o opasnosti korištenja droga, ali i mnogim drugim problemima današnjice. Prvi hrvatski Lions klub osnovan je 1990. godine, a svojim je humanitarnim akcijama u proteklih 28 godina prikupio više od 20 milijuna kuna utrošenih u najpotrebitije humanitarne svrhe u Hrvatskoj.

Dio prihoda od prodanih ulaznica ovogodišnjeg Bečkog bala u Zagrebu, koji se odvija pod sloganom LC Zrinjevac za tople domove Hrvatske Kostajnice, namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave. Više informacija možete pronaći na poveznici.  

FOTO: SELECT PR