LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova školska godina

Premijer Andrej Plenković: „Nema više gladne djece u hrvatskim školama”

Premijer je učenicima, nastavnicima i roditeljima zaželio uspješnu novu školsku godinu, ali i objavio neke odluke.

Premijer je učenicima, nastavnicima i roditeljima zaželio uspješnu novu školsku godinu, ali i objavio neke odluke.

Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 4. rujna 2023. godine, a povodom tog događaja premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade iznio je nove odluke te izrazio želju za puno uspjeha učenicima, nastavnicima i roditeljima, prenosi Hina.
 

Financijska olakšica


Vrtiće, osnovne i srednje škole u idućih nekoliko godina očekuje ulaganje od čak 1,7 milijardi eura za obrazovnu strukturu. To ulaganje dolazi u sklopu Nacionalnog plana oporavka i sigurnosti, a osim toga, istaknuo je i druge važne novitete za koje kaže da su nastali za vrijeme njegovog mandata – besplatan prijevoz, udžbenici i obrok.

Na sjednici Vlade najavljena ulaganja u obrazovanje – naprednija infrastruktura, jednake prilike za svu djecuNema više gladne djece u hrvatskim školama, izjavio je objasnivši da 308 000 učenika ima besplatnu prehranu, za što se godišnje odvaja 70 milijuna eura. Nadodao je da se za besplatne udžbenike izdvaja 20,5 milijuna eura, a za prijevoz gotovo 69 milijuna eura godišnje.
 

Zdravstvo


Plenković na predstavljanju Vlade najavio podizanje studentske satnice na 7,81 euro


Osim noviteta u obrazovanju, istaknuo je i uspostavu hitne helikopterske službe u Splitu, Osijeku, Zagrebu i Rijeci. 
 

To je velika nova kvaliteta za zaštitu pacijenata i za reakcije na najbrži mogući način, osobito tamo gdje je prometna povezanost do velikih bolničkih centara zahtjevnija i dugotrajnija, rekao je Plenković, a prenijela Hina.

IZVOR: HINA
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA