LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Croatian Design Superstore predstavlja „Eat Zagreb“

Prekrasno dizajnirani vodič kroz zagrebačku gastroscenu donosi novo iskustvo grada

Novi vodič „Eat Zagreb“ zamišljen je kao pregled najbolje gastronomske ponude u širem području Zagreba te je namijenjen sve brojnijim turističkim posjetiteljima glavnoga grada.

Novi vodič „Eat Zagreb“ zamišljen je kao pregled najbolje gastronomske ponude u širem području Zagreba te je namijenjen sve brojnijim turističkim posjetiteljima glavnoga grada.

U četvrtak 7. srpnja u 19 sati Croatian Design Superstore predstavit će svoj najnoviji projekt – prekrasno dizajnirani vodič kroz gastronomsku scenu grada i okolice namijenjenu sve brojnijim turističkim posjetiteljima Zagreba kojima nudi novo i još bolje iskustvo grada.

Eat Zagreb vizualno je i koncepcijski osmislio Superstudio, interni dizajnerski studio Croatian Design Superstorea zadužen za oblikovanje svih proizvoda i projekata, u suradnji sa Željkom Klemenčić i Milom Batinicom, poznatim novinarkama i urednicama koje potpisuju odabir i tekstove o perjanicama zagrebačkog ugostiteljstva.

– Turisti, strani ili domaći, vrlo su široka kategorija. “Gladnih ljudi” ima svih profila, ne posjećuju svi restorane visoke kuhinje niti svima odgovara zalogaj s nogu. Raspolažu različitim budžetima i vremenom, ne kreću se isključivo po centru grada i njihova očekivanja nisu ista. Stoga su i kriteriji morali biti razni, no, prije svega i svugdje, osnovno mjerilo jest hrana na tanjuru. Bez obzira je li riječ o nekom zgodnom street foodu, neizbježnom roštilju ili večeri u pet sljedova. – odgovara Mila Batinica na pitanje po kojim su kriterijima birane lokacije uvrštene u vodiču.  

Vodič je na engleskom jeziku, a zamišljen je kao pregled najbolje ponude u širem području Zagreba, podijeljenom na sedam zona, u kojemu se može pronaći više od 80 najboljih i najzanimljivijih gradskih restorana, bistroa, zalogajnica i slastičarnica, kao i specijaliziranih dućana i tržnica. Vodič je također izvrstan priručnik za upoznavanje i doživljavanje lokalne kulture te nudi precizne informacije o raznovrsnoj gradskoj ponudi i inspiraciju za odlazak u novu četvrt ili isprobavanje dosad neotkrivene kuhinje.

– Bez obzira je li putnik u potrazi za nekim određenim lokalnim jelom, poput, recimo, štrukli, ili za autohtonom vinskom sortom, poput kraljevine, ili tek luta u želji za doživljajem prema kojem će pamtiti Zagreb – ova knjiga želi mu pomoći da njegovo iskustvo bude sjajno. Da i u malo vremena može pronaći ono najbolje što grad i njegova okolica nude. To može biti vrlo korisno i domaćem putniku u kratkom prolasku kroz Zagreb. Precizne informacije o najboljoj gradskoj ponudi, sve na jednom mjestu – pojasnila je Željka Klemenčić.

Vodič Eat Zagreb ostvaren je uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba i u partnerstvu sa Stega tiskom. Bit će dostupan u Croatian Design Superstoreu te na prodajnim mjestima Tiska, dok će se na dan događanja moći kupiti po promotivnoj cijeni. Za sve informacije možete se javiti na hello@superstudiozagreb.com.

FOTO: IVA HRVATIN