LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razmjena ideja

Predstavljen projekt „Žene u tehnologiji” čiji je cilj povezati zdravstvenu i IT industriju sa studenticama

Projektni susret održao se nedavno u Zagrebu, a na njemu su predstavnici industrije i studenti razmijenili svoje ideje.

Projektni susret održao se nedavno u Zagrebu, a na njemu su predstavnici industrije i studenti razmijenili svoje ideje.

Udio žena u digitalnom sektoru Europske unije i Hrvatske nije se značajno promijenio u posljednjih nekoliko godina. Prema podacima Europske komisije, europsko gospodarstvo izgubi oko 16,2 milijarde eura zbog odustajanja žena od ICT struke.

Kako bi ubrzala te trendove, Udruga digitalnog zdravstva želi motivirati i podržati žene u njihovom razvoju profesionalnih karijera te podići svijest o sve više žena koje imaju vodeće uloge u području zdravstva i IT-a.

– Kroz projekt „Žene u tehnologiji” cilj je stvoriti platformu za prepoznavanje, poticanje, nagrađivanje i promociju izvrsnosti, razmjenu znanja i iskustva žena, koje djeluju na području digitalnog zdravstva, ali i drugih područja. Jedan od glavnih fokusa je omogućiti dodatnu edukaciju studenticama te povezati zdravstvenu i IT industriju sa studenticama – ističe Mladen Kovaček, dopredsjednik Udruge digitalnog zdravstva.

Upravo je i to bio jedan od glavnih ciljeva susreta Žene u tehnologiji održanog 7. rujna u Zagrebu na kojem su se okupili predstavnici industrije i studenti kako bi međusobno razmijenili mišljenja i ideje.

Na susretu su načelne ideje i koncept projekta prezentirali predsjednica Udruge digitalnog zdravstva Andrea Staničić i Mladen Kovaček, dopredsjednik Udruge i osnivač HIT konferencije. O važnosti ICT-a za život ljudi, poslovanje i okoliš te o procesima digitalne transformacije govorili su predstavnici IT industrije Snježana Bahtijari i Karlo Guštin iz najveće globalne ICT tvrtke Ericsson Nikola Tesla. 

Uz neformalno druženje, okupljeni su podijelili svoja iskustva, a studenti dali svoje viđenje mogućnosti suradnje s IT industrijom. Zajednički su se složili da je prvi u nizu susreta koji se održao potvrdio važnost ove inicijative te su dogovorili daljnje korake u ostvarivanju zadanih ciljeva.

FOTO: ANDREA FILIPOVIĆ