LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Predstavljaju se najinovativnije ideje mladih u području ljudskih prava

Na Zoomu će se 10. prosinca u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava predstaviti pobjedničke ideje natječaja Moje inicijative te će se pokrenuti rasprava o inovativnosti u zaštiti i promicanju ljudskih prava.

Na Zoomu će se 10. prosinca u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava predstaviti pobjedničke ideje natječaja Moje inicijative te će se pokrenuti rasprava o inovativnosti u zaštiti i promicanju ljudskih prava.

Inicijativa mladih za ljudska prava povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca organizira online događaj kojim želi promovirati inovativne ideje i inicijative mladih u području ljudskih prava.

– Događaj će otvoriti gospođa Homma Latif, zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, gospođa Helena Beus, ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, i gospodin Alen Tahiri, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske. – ističu iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Dodaju da će se nakon uvodnog obraćanja predstaviti tri nagrađene ideje mladih koje su nastale kao rezultat Moje inicijative – natječaja za najbolje ideje koje doprinose lokalnim zajednicama.

–  Nakon predstavljanja najboljih ideja uslijedit će panel na teme inovacija i mladih u području ljudskih prava na kojem će sudjelovati Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) i Diana Bekavac (K-zona), uz moderiranje Branke Vierde iz Inicijative mladih za ljudska prava. – ističu.

Raspored je sljedeći:
  • od 10:00 do 10:15 – uvod i pozdravni govori
  • od 10:15 do 10:45 – predstavljanje najboljih ideja mladih 
  • od 10:45 do 11:00 – pauza
  • od 11:00 do 12:30 – panel-diskusija Kako biti inovativne u zaštiti i promicanju ljudskih prava?.
Organizatori još poručuju:

– Na događaju će sudjelovati mladi, predstavnici organizacija civilnog društva i institucija te svi koji su zainteresirani za teme ljudskih prava, inovacija i doprinosa lokalnim zajednicama, a otvoren je za širu javnost.

Oni koji žele sudjelovati trebaju se prethodno registrirati na poveznici.
FOTO: PIXABAY