LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićni sajam u vrijeme pandemije

Poznate nove informacije o održavanju zagrebačkog adventa!

Neće se postaviti Ledeni park na Tomislavcu, ali građani Zagreba, kao i njegovi posjetitelji, neće biti zakinuti za božićne ukrase, blještavilo i adventska događanja.

Neće se postaviti Ledeni park na Tomislavcu, ali građani Zagreba, kao i njegovi posjetitelji, neće biti zakinuti za božićne ukrase, blještavilo i adventska događanja.

Bliži se predbožićno razdoblje, što u kontekstu pandemije koronavirusa otvara pitanje održavanja Adventa u Zagrebu, jednog od najpopularnijih božićnih sajmova u svijetu. On će se održati, i to od 28. studenog do 1. siječnja, pod sloganom Osjetite svjetlost, ali znatno skromnije no prethodnih godina. 

Na službenim stranicama Grada Zagreba istaknuto je da će se na glavnom trgu postaviti 15-ak blagdanskih kućica na kojima će obrtnici, odnosno proizvođači suvenira predstaviti svoje proizvode. K tome, omogućuju se određene modifikacije na terasama ugostiteljskih objekata – oni će moći proširiti svoju ponudu kuhanim vinom, kobasicama i sličnim proizvodima. 

Direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld potvrdila je da će grad biti ukrašen u božićnom duhu. Najavila je i brojna kulturna događanja u sklopu Adventa: planirano je, naime, 10 festivala duhovne i prigodne glazbe u turističkoj gradskoj zoni, na lokacijama poput balkona Hrvatskog narodnog kazališta, pored Kamenitih vrata, u Tkalčićevoj ulici itd.

Direktorica je predstavila, također, tri nova projekta. Jedan je od njih Svjetlost Zagreba, a u njegovu će se sklopu okititi i osvijetliti prozori institucija na Gornjem gradu. Drugi je Šetnja kroz crkve i njihove jaslice – izložba koja će se moći pogledati i online, na webu TZGZ-a. Proširena stvarnost treći je projekt koji građane na više od 20 lokacija uključuje u adventsku umjetnu stvarnost.

Međutim, prepoznatljivi Ledeni park na Tomislavcu neće biti postavljen
FOTO: STUDENTSKI.HR