LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povećan kapacitet javnog prijevoza

Povodom blagdana Svih Svetih uvodi se posebna regulacija prometa u Zagrebu

Kako piše na stranici ZET-a, očekuje se uspostavljanje izvanrednih autobusnih linija na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz. 

Kako piše na stranici ZET-a, očekuje se uspostavljanje izvanrednih autobusnih linija na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz. 

Na blagadan Svih Svetih, koji se obilježava svakog 1. studenog u godini, brojni građani posjećuju posljednja počivališta svojih najmilijih. S obzirom na povećanu cirkulaciju ljudi i velik broj gradskih groblja, na području Zagreba, uvodi se posebna regulacija prometa.

Kako piše na stranici ZET-a, očekuje se uspostavljanje izvanrednih autobusnih linija na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz. Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, na blagdan Svih Svetih vozit će autobusi na izvanrednim linijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.
 

Tramvajski promet


Na blagdan Svih svetih u tramvajskom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U ponedjeljak, 31. listopada, tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8, dok linije 1 i 3 neće prometovati, javljaju iz ZET-a.

Također, očekuju se izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije, a više o tome pročitajte ovdje.

 
FOTO: PIXABAY.COM