LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istaknuta važnost suradnje između znanosti i visokog obrazovanja

Potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta Sjever i KBC-a Zagreb

Sporazum omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na studiju sestrinstva, mogućnosti obavljanja stručne prakse na KBC-u u sklopu drugih studijskih programa Sveučilišta i puno više.

Sporazum omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na studiju sestrinstva, mogućnosti obavljanja stručne prakse na KBC-u u sklopu drugih studijskih programa Sveučilišta i puno više.

Rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković, i sanacijski upravitelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb, prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić, potpisali su danas Sporazum o suradnji između dviju institucija.

Sporazum omogućuje razmjenu znanja i iskustava, stručnu i akademsku nastavu na studiju sestrinstva, mogućnosti obavljanja stručne prakse na KBC-u u sklopu drugih studijskih programa Sveučilišta, uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti poslovanja, razmjenu poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unapređivanja međusobnih poslovnih odnosa i suradnje, realizaciju tematskih istraživanja, izradu znanstvenih i stručnih projekata, organizaciju seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa, okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti te druge oblike poslovne suradnje.

KBC Zagreb je središnja i, po mnogim medicinskim postupcima, jedinstvena bolnička ustanova u Republici Hrvatskoj s nizom vrhunskih stručnjaka, razvijenom međunarodnom suradnjom, iznimnim medicinskim rezultatima kojima prednjače u Hrvatskoj, a u pojedinim područjima i u svijetu. KBC Zagreb ujedno je i sjedište za 65 referentnih centara Ministarstva zdravlja čija je zadaća trajno praćenje i sustavno promicanje pojedinih područja medicinske struke u našoj zemlji.

Prilikom potpisivanja Sporazuma potpisnici su istaknuli važnost suradnje između znanosti i visokog obrazovanja i prakse te međusobnu razmjenu iskustava kao i potrebu jačeg projektnog i mentorskog rada te izrazili vjeru u uspjeh budućih zajedničkih projekata.