LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Štrudlafest – Prvi festival štrudle

Posjetite festival štrudle, slasnih okusa i dobre atmosfere

U nedjelju se u Jaškovu kraj Ozlja nastavlja priča o karlovačkoj štrudli. U ovom selu prošle je godine napravljena najduža štrudla na svijetu koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

U nedjelju se u Jaškovu kraj Ozlja nastavlja priča o karlovačkoj štrudli. U ovom selu prošle je godine napravljena najduža štrudla na svijetu koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

Najpopularniji hrvatski kolač dobio je napokon svoj festival! Riječ je o ŠtrudlaFestu koji će se prvi put održati u nedjelju, 4. rujna u Jaškovu kraj Ozlja. Izbor mjesta nije slučajan, jer je upravo ovo selo, samo 45 minuta udaljeno od Zagreba, postalo globalno poznato nakon prošlogodišnje izrade najduže štrudle na svijetu koja je sa svojih 1479,38 metara ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.

Tako se u Jaškovu kraj Ozlja u nedjelju nastavlja priča o karlovačkoj štrudli. ŠtrudlaFest festival je štrudle, slasnih okusa i dobre atmosfere, eno-gastro događanje kojem je cilj predstavljanje gastronomije Karlovačke županije, očuvanje i populariziranje tradicionalnih jela te proizvoda karlovačkih gospodarstvenika i OPG-a.

Koordinatorica projekta Štrudla za Guinnessa i voditeljica tima Vino i gastronomija PPS destinacije Zeleno srce Hrvatske Lidija Žganjer-Gržetić najavila je nedjelju u Jaškovu, a da je domaća štrudla „in“ potvrđuje i dolazak gastro legende Steve Karapandže, akademika kulinarstva Branka Ognjenovića te šefa kuhinje ponajboljeg hrvatskog hotela s 5 zvjezdica, hotela Milenij iz Opatije, Josipa Abičića.

Ovaj legendarni trio odlučit će o pobjedniku izbora najbolje štrudle. Zanimljivo je kako su zbog velikog zanimanja u rekordnom roku zatvorene prijave za ovo amatersko natjecanje, što govori u prilog velikom interesu za pokazivanje umijeća u pripremi ove omiljene slastice. Zanimljivo je i kako će se među timovima koji će se natjecati sa svojim štrudlama na izboru najbolje, naći i onaj gradonačelnika Karlovca Damira Jelića.

Štrudlafest – Guinness štrudla, FOTO: Copywriting.hr

Posebne gošće ŠtrudlaFesta bit će ovogodišnje pobjednice TV gastro-showa 3,2,1- kuhaj Filipa Sorko i Petra Egić. Njima će se pridružiti i teta Marica, legendarna ambasadorica štrudle iz Jaškova koja će održati radionicu Kako zamijesiti štrudlu za Guinessa, a profesorica Ana Stavljenić Rukavina podučit će zašto je bezglutenska štrudla zdrava, ali i ukusna.

Djeci je namijenjena radionica Mini kuhari, mega delicije, a kipar Nikola Faller izrađivat će veliku skulpturu od slame za vrijeme trajanja manifestacije na radost svim uzrastima. ŠtrudlaFest ima humanitarni karakter te se, na štandu Udruge Jak kao Jakov, prikupljaju sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Kao najava ŠtrudlaFestu, od 29. kolovoza do 4. rujna traje Tjedan štrudle u čak 14 restorana Karlovačke županije (Feniks, Panorama, hotel Korana Srakovčić, Kristal, Lovački rog, Hotel Frankopan, hotel Josipdol, Gradina, AT Turist Grabovac, DP, Žganjer, Toplice Lešće, Lovački dom Muljava, Srce prirode) u kojima će gosti cijeli tjedan moći kušati više od 20 različitih okusa štrudle po promotivnim cijenama.

ŠtrudlaFestom započinje program Rujan u srcu koji završava Vikendom na Dubovcu 10. i 11 rujna. Više informacija potražite na službenim stranicama.

FOTO: COPYWRITING.HR