LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suzbijanje koronavirusa

Pooštravanje mjera u Zagrebu: Maske obvezne i na otvorenom?

Zvonimir Šostar naveo je kako će se neke stvari bitno promijeniti, istaknuvši pritom da je u Zagrebu kod 80% zazraženih u pitanju britanski soj virusa.

Zvonimir Šostar naveo je kako će se neke stvari bitno promijeniti, istaknuvši pritom da je u Zagrebu kod 80% zazraženih u pitanju britanski soj virusa.

Među današnja 2623 nova slučaja zaraze koronavirusom, 451 zabilježen je u Gradu Zagrebu što znači da su aktivna ukupno 1624 slučaja. Sukladno porastu, na ovom se području pooštravaju epidemiološke mjere, istaknuli su predstavnici lokalnog Stožera civilne zašite na konferenciji za medije.
Vezano: Porast u broju novozaraženih: danas imamo 2623 nova slučaja koronavirusa
Napomenuli su da će se aktivirati 345 djelatnika, komunalnih redara, koji će se baviti kontrolom provedbe mjera. K tome, 70 kontrolora angažirat će se u nadzoru u tramvaju – upozoravat će putnike na pravilno nošenje maski i korištenje dezinfekcijskih sredstava. 

Zvonimir Šostar naveo je kako će se neke stvari bitno promijeniti, istaknuvši pritom da je u Zagrebu kod 80% zazraženih u pitanju britanski soj virusa. Nove mjere podrazumijevaju obvezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima gdje se odvijaju okupljanja, ali i na otvorenim prostorima, bez izuzetka – dosad je to bio slučaj samo kada se ne može držati razmak. Prema njegovim riječima, preporuka vrijedi i za vrijeme sjedenja na terasama kafića.

Željko Renić iz komunalnog redarstva poručio je da se ne radi o represivnim mjerama, već o mjeri koja je u interesu svih. Represija će se upotrijebiti samo kada upozorenje ne bude dovoljno. 

Predstavnici Nacionalnog stožera civilne zaštite na svojoj su pak konferenciji za medije prokomentirali da će pregledati prijedlog mjera Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te ga vjerojatno odobriti. 
FOTO: PIXABAY