LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za srednjoškolce, studente i nastavnike

Ponovo doma: otvorene prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe

Filmska naSTAVa jedinstven je program nastave filmske umjetnosti na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju.

Filmska naSTAVa jedinstven je program nastave filmske umjetnosti na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju.

Prijave za proljetni ciklus online Filmske naSTAVe za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike otvorene su do 18. travnja 2022. Ovaj put organizatori donose raznovrsne filmove i brojne goste.

 

Proljetni ciklus Filmske naSTAVe održat će se tijekom proljetnog odmora učenika od 19. do 23. travnja 2022. od 10 do 14 sati u kinu Tuškanac, a prijaviti se možete na ovoj poveznici.

– Pozivamo srednjoškolce te njihove nastavnice i nastavnike iz cijele Hrvatske, ali i sve zainteresirane da nam se priključe i dobrim filmom ispune praznike. Za one koji nam se ne mogu pridružiti u Zagrebu pripremili smo posebno iznenađenje – Filmsku naSTAVu online u četvrtak i petak, 21. i 22. travnja 2022, od 10 do 14 sati, a prijaviti se možete na ovoj poveznici. – poručuju organizatori.

Tijekom pet dana učenici i studenti pogledat će pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije filmova slijedi detaljna analiza filma uza stručno vodstvo voditelja programa.
 

Program je utemeljen na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica dr. sc. Ane Đordić doc. art. Jelene Modrić te na poticaj Vere Robić Škarice, tadašnje predsjednice Hrvatskoga filmskog saveza.
 

Filmska naSTAVa jedinstven je program nastave filmske umjetnosti na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima.


Za dodatne informacije obratite se e-poštom na obrazovni@hfs.hr

FOTO: PRESS