LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fokus na mlade vozače

Policija najavljuje pojačan nadzor na cestama; evo što će sve kontrolirati

Policijska uprava zagrebačka najavila je akciju pojačanog nadzora u prometu s ciljem suzbijanja rizičnog ponašanja mladih u prometu.

Policijska uprava zagrebačka najavila je akciju pojačanog nadzora u prometu s ciljem suzbijanja rizičnog ponašanja mladih u prometu.

Tijekom vikenda, od 10. do 12. rujna, policija će provoditi akciju pojačanog nadzora na cestama na području Zagreba s ciljem suzbijanja rizičnog ponašanja mladih u prometu. 
 
Tijekom provođenja nadzora alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se provoditi sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

Policija će naročito obratiti pažnju na najteže prekršaje, one koje su počinili ili su na štetu djece i maloljetnika, poručuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Ujedno, sankcionirat će se i ostali prometni prekršaji, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
 

VEZANO: Mladi vozači do srpnja ove godine usmrtili 22 osobe – ovo je 10 pravila za sigurniju vožnju


FOTO: PIXABAY