LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vožnja pod utjecajem alkohola

Policajac na A6 vozio u suprotnom smjeru pa se zabio u vozilo s dvoje mladih osoba

Nesreća se dogodila na vijaduktu Svilno, kada je 43-godišnji policajac, izvan službe i pod utjecajem alkohola, udario u automobil u kojem su se nalazili mladić (23) i djevojka (22).

Nesreća se dogodila na vijaduktu Svilno, kada je 43-godišnji policajac, izvan službe i pod utjecajem alkohola, udario u automobil u kojem su se nalazili mladić (23) i djevojka (22).

U petak navečer na autocesti A6 kod Rijeke dogodila se prometna nesreća koju je izazvao pijani policajac, vozeći se u suprotnom smjeru. Nesreća se dogodila na vijaduktu Svilno, kada je 43-godišnji policajac, izvan službe i pod utjecajem alkohola, udario u automobil u kojem su se nalazili mladić (23) i djevojka (22). Oba automobila nakon sudara zarotirala su se, no srećom, mladi par je zadobio samo lakše ozljede, prenosi Index.

Prema informacijama čitatelja upoznatog s incidentom, mladi par vraćao se iz Rijeke prema Gorskom kotaru kada su ugledali automobil koji im se približavao u suprotnom smjeru. Mladi vozač pokušao je izbjeći frontalni sudar, ali je policajac ipak udario u bočna vrata i stražnju gumu njihovog vozila. Od siline udarca oba automobila zarotirala su se na cesti. Alkotest je pokazao da 23-godišnji vozač nije konzumirao alkohol.

 

Bijeg s mjesta nesreće


Policajac je nakon nesreće pobjegao s mjesta događaja. Mladi par osigurao je mjesto nesreće i pozvao policiju, koja je već imala dojavu o vožnji u suprotnom smjeru i stigla u kratkom roku. Mladić i djevojka prevezeni su u bolnicu, gdje su im utvrđene lakše ozljede, te su otpušteni oko 2 sata ujutro. U bolnici su saznali da je policajac koji je skrivio nesreću također doveden na medicinsku obradu, navodno tri sata nakon incidenta.

Od robotike i programiranja, preko astronomije i animiranja uz radionice „Ljeta na Školjiću”


 

Reakcija policije


Riječka policija potvrdila je da se nesreća dogodila oko 23 sata na A6 kod Čavli. Potvrđeno je da je policajac bio izvan dužnosti i da je vozio privatni automobil pod utjecajem alkohola
 

"Do nesreće je došlo kada je 43-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka u suprotnom smjeru, udario bočnim dijelom vozila u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin koji se kretao u smjeru čvora Orehovica. U nesreći su 23-godišnjak i 22-godišnja putnica u vozilu lakše ozlijeđeni", rekli su iz policije.

 

Optužbe o zataškavanju


Čitatelj koji je Indexu javio za nesreću tvrdi da se radi o visokopozicioniranom policijskom službeniku te da je policajcu navodno izmjereno 1.30 promila alkohola u krvi.  Iz Policijske uprave primorsko-goranske nisu željeli otkriti na kojoj je poziciji zaposlen policajac, osim što su potvrdili da se ne radi o načelniku.

Glazbeni spektakl na Delti: Baby Lasagna nastupa na riječkom SDF-u


 

"Skrećemo pozornost da policijska uprava objavljuje sva priopćenja o prometnim nesrećama sa smrtnom posljedicom i teško ozlijeđenim osobama, dok za ostale prometne nesreće odgovara na izravan upit.", poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Policija kaže da trenutno provodi kriminalističko istraživanje te da će po dovršetku poduzeti zakonom propisane radnje.
 

"Imajući u vidu da je vozilom riječkih registracijskih oznaka upravljao policijski službenik izvan službe i koji je upravljao svojim privatnim vozilom, ali pod utjecajem alkohola, po dovršetku kriminalističkog istraživanja poduzet će se zakonom propisane radnje te utvrditi sve relevantne činjenice možebitne disciplinske odgovornosti", izjavili su iz policije.


19-godišnjak oduzeo prednost policijskom vozilu, dvije osobe ozlijeđene


Taj incident ponovno otvara pitanje odgovornosti i primjera koje postavljaju osobe koje bi trebale biti uzor građanima. Vožnja pod utjecajem alkohola, posebno kada ju prakticiraju osobe zadužene za provođenje zakona, ozbiljno narušava povjerenje javnosti. Srećom, u nesreći nije bilo težih posljedica, no svakako je upozorenje na nužnost strožeg nadzora i sankcija za prekršitelje, bez obzira na njihovu poziciju ili ulogu u društvu.
IZVOR: INDEX.HR
FOTO: MUP, ILUSTRACIJA