LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje i sport

Pogodite što su po zanimanju naši reprezentativci. Čime bi se bavili da ne igraju nogomet?

Europsko prvenstvo u Njemačkoj u punom je jeku, a mi vam donosimo kratki pregled što su po zanimanju neki od naših najuspješnijih reprezentativaca.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj u punom je jeku, a mi vam donosimo kratki pregled što su po zanimanju neki od naših najuspješnijih reprezentativaca.

Hrvatski nogometaši poznati su po svojoj predanosti sportu, a često i po specifičnim putevima obrazovanja i karijera izvan nogometnog terena. Iako većina njih nije završila fakultet, mnogi su našli načine kako se obrazovati i razvijati svoje interese izvan nogometa. Donosimo pregled zanimanja hrvatskih reprezentativaca i njihovih obrazovnih puteva.

 

Luka Modrić


Luka Modrić, jedan od najpoznatijih hrvatskih nogometaša, nakon završene osnovne škole u Zadru upisao je ugostiteljsku školu. No, ubrzo je otišao u Dinamo u Zagreb gdje je pohađao i završio večernju školu.

 

Joško Gvardiol


Jedan od najmlađih u reprezentaciji, Joško Gvardiol, pohađao je Osnovnu školu Josipa Račića u Zagrebu, a zatim je upisao Školu za cestovni promet na Kennedyjevom trgu u Zagrebu, gdje je stekao zvanje vozača. Iako nije nastavio fakultetsko obrazovanje, Gvardiol je jednom prilikom izjavio da ne odbacuje tu mogućnost u budućnosti.
 

Borna Sosa


Borna Sosa, jedan od rijetkih koji se odlučio na više obrazovanje. Kada je završio gimnaziju upisao je Prvu visoku školu za komunikacijski menadžment Edward Bernays. Sosa je tada izjavio kako je taj fakultet bio najbolji izbor za njegovu budućnost zbog velike podrške koju su mu pružili.

 

Ante Budimir


Mladi nogometaši igrali utakmicu na 40 stupnjeva, došlo je do ozbiljnih zdravstvenih problema


Osim njega fakultet je upisao i Ante Budimir. On se nakon srednje ekonomske škole, odlučio za Ekonomski fakultet, međutim izjavio je kako mu je trenutno još uvijek fokus na nogometu, a u budućnosti se planira posvetiti obrazovanju.

 

Dominik Livaković


Dominik Livaković završio je Sportsku gimnaziju, a nakon državne mature upisao je i Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije, no trenutno pauzira studij zbog nogometnih obveza.
 

Andrej Kramarić


Sličan put ima i Andrej Kramarić koji je nakon zagrebačke XV. gimnazije, poznatije kao MIOC, upisao Ekonomski fakultet, no zbog sportskih obveza ga nije završio.
 

Nikola Vlašić


Splićanin Nikola Vlašić u rodnom je gradu pohađao Turističko-ugostiteljsku školu dvije godine, a zatim je nastavio školovanje u sustavu za obrazovanje odraslih.
 

Bruno Petković


Sjećate li se ovih zlatnih pravila nogometa kada smo bili djeca? Najvažnije je bilo čija je lopta


Bruno Petković osnovnu školu je pohađao u rodnom Metkoviću, a posljednja dva razreda završio je u Zagrebu. Potom je upisao Treću ekonomsku školu, a bio je izuzetno dobar u matematici, sudjelujući na natjecanjima i osvajajući nagrade.
 

Mateo Kovačić


Mateo Kovačić je pohađao opću privatnu gimnaziju u Zagrebu. Prethodno je izjavio kako su mu tijekom školovanja profesori izlazili ususret zbog sportskih obveza, ali je i dalje morao učiti i polagati ispite.
 

Marcelo Brozović


S druge strane, Marcelo Brozović je s 15 godina odustao od srednje škole kako bi se posvetio nogometu. Danas, Brozović ima svoju modnu marku Hardwork Epic Brozo, a u Velikoj Gorici je otvorio i kafić Epic Brozo.
 

Josip Juranović


Naš desni bek, Josip Juranović hrvatski nogometaš i reprezentativac koji igra na poziciji desnog braniča, trenutačno u njemačkoj ligiš, školovani je prehrambeni tehničar.
 

Ivan Perišić


Nogometaši Sveučilišta u Splitu osvojili šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru


Ivan Perišić završio je Ekonomsku i upravnu školu u Splitu. Prva dva razreda je pohađao redovito, a zadnja dva izvanredno zbog nogometnih obveza u Francuskoj. 
FOTO: WIKIMEDIA/JOSIP BROMBAUER