LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MZO

Pogledajte koje škole u Hrvatskoj postaju regionalni centri kompetentnosti

Objavljeni rezultati natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo.

Objavljeni rezultati natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo.

Financiranjem iz Europskog socijalnog fonda Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi projekt uspostave regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo. U sklopu projekta financirat će se aktivnosti uspostave organizacije rada i razvoja regionalnoga centra kompetentnosti, razvoj i/ili unapređenje te provedba programa redovitoga strukovnog obrazovanja, programa za obrazovanje odraslih i programa cjeloživotnog učenja u regionalnim centrima kompetentnosti i mnoge druge aktivnosti.

Regionalni centri kompetentnosti imaju primarnu ulogu u pružanju relativnih praktičnih vještina učenicima i odraslim polaznicima u strukovnom obrazovanju kako bi se povećale njihove mogućnosti za ulazak na tržište rada. Takvi programski i kadrovski uvjeti u regionalnim centrima kompetentnosti unapređuju učenje temeljeno na radu s učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja u pod(sektorima) strojarstva, elektrotehnike i računalstva, poljoprivrede te zdravstva.

Projekt traje od 36 do 48 mjeseci i provodit će se u 19 škola koje su imenovane regionalnim centrima kompetentnosti. U svakoj školi provodit će se projektne aktivnosti u jednom (pod)sektoru, osim u Tehničkoj školi u Karlovcu, u kojoj će se provoditi dva projekta; s obzirom na to da je imenovana centrom kompetentnosti u (pod)sektoru elektrotehnike, ali i (pod)sektoru strojarstva.

Za projekte je predviđeno 819 515 486,37 kuna, a sredstva koje pojedina škola dobije bespovratna su. Projektne aktivnosti uključuju 231 partnersku organizaciju i 68 partnerskih škola. Na sljedećoj poveznici možete preuzeti dokument s popisom škola kojima je, nakon provedenog natječaja, projekt odobren.

FOTO: PIXABAY