LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Centra za razvoj mladih

Poduzetnici na YFC-u svojim primjerom pokazali da budućnost mladih u Hrvatskoj može biti svijetla

Održana je prva Youth Future Croatia konferencija, u sklopu koje su vlastitim primjerima Mirko Logožar, Maša Zibar, Kata Barišić, Gordan Kreković i Ilija Brajković pokazali da budućnost mladih u Hrvatskoj može biti svijetla.

Održana je prva Youth Future Croatia konferencija, u sklopu koje su vlastitim primjerima Mirko Logožar, Maša Zibar, Kata Barišić, Gordan Kreković i Ilija Brajković pokazali da budućnost mladih u Hrvatskoj može biti svijetla.

Centar za razvoj mladih 4. je prosinca održao prvo izdanje online konferencije Youth Future Croatia, na kojoj je okupio studente i mlade koje tek očekuje ulazak na tržište rada te one koji žele realizirati svoje poslovne ideje. Glavna tema bila su zanimanja budućnosti, odnosno karijere koje su se na tržištu rada pojavile posljednjih godina. Cilj je bio pokazati sudionicima na koje se sve načine može uspjeti u današnjem poslovnom svijetu te im približiti moguće karijerne odabire, a vlastitim primjerima predavači su pokazali da budućnost mladih u Hrvatskoj može biti svijetla.

Prvi je predavač bio Ilija Brajković, suvlasnik digitalne agencije Kontra. Ispričao je da se slučajno našao u svijetu digitalnog marketinga i poručio mladima da ne znači nužno da će se baviti onim područjem za koje se obrazuju. 

Sljedeći je predavač bio Gordan Kreković, direktor tvrtke Visage Technologies. Objasnio je kako umjetna inteligencija funkcionira u automobilskoj industriji i proizvodima za praćenje, analizu i prepoznavanje lica.

Maša Zibar, influencerica i osnivačica podcasta nemoj.me, otkrila je kako hobi pretvoriti u unosan posao te je dala savjete kako pokrenuti svoj obrt i kako se istaknuti na društvenim mrežama.

FOTO: screenshot
 

Nakon Zibar, nastupila je Kata Barišić, osnivačica platforme PokloniMe i projekta Zagreb Time Travel, koja je prisutne inspirirala predavanjem o 10 supermoći koje treba imati svaki poduzetnik. Poručila im je da je važno vjerovati da im se sve u životu događa za njihovo dobro, a da je nju upravo otkaz ohrabrio da zapliva u poduzetničkim vodama.

– Ako radiš ono što voliš, nećeš raditi niti jedan dan, to je totalna glupost. Zato što voliš svoj posao, moći ćeš odraditi i poslove koje ne voliš. – istaknula je i savjetovala prisutnima da sve što rade odrađuju najbolje što mogu te da se discipliniraju i okruže ljudima koji imaju slične interese i uspjeh će doći.

Poručila im je još da izlaze iz svoje zone komfora jer je ona njihov smrtni neprijatelj.

– Nije važno biti najbolji student, ali je važno svaki dan naučiti nešto novo. 

Posljednji je predavač bio Mirko Logožar, osnivač edukativne platforme Different, koji je tijekom interaktivnog predavanja Budi poduzetnik na jedan dan ispričao više o situacijama koje su mu se dogodile i angažirao okupljene da odgovore što bi oni učinili u tim situacijama. Zatim je rekao što je on učinio i objasnio kako je to utjecalo na njegovo poslovanje.

FOTO: CERM