LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna škola bioetike i ljudskih prava

Počinje ljetna škola na kojoj će biti govora o prizivu savjesti, transrodnosti, koronavirusu i drugim temama

Ljetna škola bioetike i ljudskih prava traje od 27. srpnja do 2. kolovoza u Šibeniku.

Ljetna škola bioetike i ljudskih prava traje od 27. srpnja do 2. kolovoza u Šibeniku.

Danas u Šibeniku počinje Ljetna škola bioetike i ljudskih prava koju organizira Svjetski savez mladih, a koja traje do 2. kolovoza do kada će biti okupljeno 40-ak mladih iz različitih dijelova Hrvatske.

Ovom ljetnom školom educiraju se mladi od 18 do 30 godina te se okupljaju stručnjaci iz područja bioetike i ljudskih prava, a ove je godine naglasak na interdisciplinarnom pristupu koji će mladima omogućiti dublje razumijevanje suvremenih bioetičkih pitanja putem interaktivnih predavanja, radionica i debata.

Iako je koronavirus dopustio da se ovaj događaj održi, neće ostati nespomenut jer je upravo bolest COVID-19 jedna od tema o kojima će razgovarati uz pravo na život, priziv savjesti, transrodnosti, genetici itd.  Teme će, kako stoji u najavi događaja, predstaviti predavači na podlozi različitih filozofskih ideja te ih izložiti kroz prizmu najnovijih medicinskih spoznaja i pravnih regulacija u Hrvatskoj i svijetu. Sudionici će imati priliku novostečena znanja primijeniti na radionicama komuniciranja i debatiranja te tako izbrusiti svoje zagovaračke vještine.

Neki su od ovogodišnjih predavača Aleksandra Korać Graovac, Boris Ujević, Marina Katinić, Rok Čivljak, Tomislav Domazet Lošo, priopćili su iz nevladine udruge Svjetski savez mladih Hrvatska.
FOTO: STUDENTSKI.HR / ŽELJKO KRNČEVIĆ