LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna kampanja

Pletenjem možete moći potrebitima diljem Hrvatske

OZANA i Štrikeraj café pozivaju sve zainteresirane da i dalje pletu ili kukičaju kvadrate dimenzija 20x20 cm koji će se spajati u deke za potrebite diljem cijele Hrvatske.

OZANA i Štrikeraj café pozivaju sve zainteresirane da i dalje pletu ili kukičaju kvadrate dimenzija 20x20 cm koji će se spajati u deke za potrebite diljem cijele Hrvatske.

Djeca s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama okupljene u humanitarnoj kampanji UPLETIMO SE! u posljednjih su nekoliko mjeseci pokazali kako žele i mogu pomagati drugim potrebitim skupinama te da imaju snagu oko sebe stvoriti zajednicu ljudi čija ljubav prema dobrim djelima nadilazi granice Lijepe Naše – poručuju članovi Udruge i Centra OZANA te Štrikeraj caféa. Oni su inspirirali građane da svoje vrijeme provedu pletući i kukičajući vunene kvadrate dimenzija 20x20 cm kako bi od njih nastala pregršt toplih deka za zagrebačke beskućnike i druge potrebite, a akcija se i dalje nastavlja.

– U sklopu kampanje predstavljen je i simbol akcije – grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe. Do sada smo podijelili 50 deka sastavljenih od kvadrata koji su nam pristizali te ih uz pomoć naših volontera i dalje sastavljamo. – ističu.

Napomenuli su i da su se stručnjaci na javnoj tribini održanoj tijekom kampanje složili kako pletenje i kukičanje imaju niz pozitivnih učinaka na pojedinca, da mogu ujediniti zajednicu te pomoći u nošenju sa stresnim situacijama.

– Trenutno se svi nalazimo u jednoj takvoj izrazito stresnoj situaciji. Prisjetimo se zato svi zajedno našeg drvca ljubavi i zajedništva sastavljenog od kvadrata koje ste tako neumorno izrađivali! Ne zaboravite da smo svi međusobno povezani na mnogo različitih načina osim fizičkog kontakta i susreta. Zato smo odlučili nastaviti s našom akcijom UPLETIMO SE! – dodaju.

Dodatne informacije nalaze se na Facebooku i Instagramu Udruge OZANA.

FOTO: UDRUGA OZANA