LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ulaganje u obrazovanje

Plenković povodom otvaranja nove škole u Čakovcu najavio još veća ulaganja u obrazovanje

Školu će pohađati 450 učenika, a projekt je financiran putem donacije Zaklade Friedhelma Loha.

Školu će pohađati 450 učenika, a projekt je financiran putem donacije Zaklade Friedhelma Loha.

Svečano je otvorena nova Srednja škola u Čakovcu koju će pohađati 450 učenika, označavajući početak još jednog važnog poglavlja u obrazovanju mladih u ovom dijelu Hrvatske. Ono što ovu školu čini posebnom jest njezina povezanost s Medicinskom školom u Varaždinu, jednim od regionalnih centara kompetentnosti. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.2 milijuna eura, a projekt je financiran putem donacije Zaklade Friedhelma Loha.

„Ulaganje u obrazovanje i ostvarivanje jednakih prilika za učenje i uspjeh djece najvažniji je prioritet Vlade. Zato učenici imaju besplatan školski obrok, udžbenike i prijevoz, a gradnjom škola i vrtića diljem Hrvatske realiziramo najveća investicijska ulaganja dosad u obrazovni sustav od 2,5 mlrd €.”, napisao je premijer Andrej Plenković na svojoj službenoj Facebook stranici.


Plenković je u svojoj Facebook objavi naveo i ciljeve za iduće razdoblje, a to je osigurati mjesto u dječjem vrtiću za svako dijete u Hrvatskoj, uvođnje jednosmjenske nastave s ciljem da hrvatska djeca postanu još konkurentnija na tržištu rada te kroz programe cjeloživotnog obrazovanja osigurati da djeca budu spremna za sve izazove suvremenog društva.
 

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs istaknuo je da je vlada premijera Andreja Plenkovića fokusirala jedno od svojih djelovanja upravo na obrazovni sustav, prenosi Prigorski.hr.
 

„Nije slučajno da smo osmislili jedan od najvećih reformskih zahvata u obrazovnom sustavu u Republici Hrvatskoj, da smo kompletno preokrenuli pristup predškolskom odgoju, da smo pristupili izgradnji vrtića, škola i to je ono što je u tijeku i poprima jedan od glavnih zamaha”, izjavio je ministar Fuchs.


Na sjednici Vlade najavljena ulaganja u obrazovanje – naprednija infrastruktura, jednake prilike za svu djecu


Župan Matija Posavec pozdravio je u ime Međimurske županije brojne uzvanike te čestitao domaćinima na uspjehu, prenosi se na web stranici Međimurske županije. 

Velike napetosti na političkoj sceni oko novog studija – desnica protiv pokretanja „Rodnih studija”


 
„Vi ste u svoju viziju vjerovali i upornošću dosegnuli cilj. Raduje nas uvođenje novog smjera u Srednjoj školi Čakovec i s ponosom ćemo pratiti vaše snove. Naša svijest o važnosti obrazovanja pokazuje da je upravo to područje broj jedan na ljestvici prioriteta Međimurske županije jer smatramo da je svaka regija onoliko uspješna i prosperitetna koliko ulaže u svoje mlade i u obrazovanje. Zato smo kandidirali 17 projekata uređenja škola u vlasništvu Županije te čekamo suglasnosti resornog Ministarstva kako bismo u sve naše obrazovne ustanove uveli jednosmjensku nastavu“, istaknuo je župan.

Župan je dodao da su povijesni junaci Međimurja, uz koje se vezuju Dani Županije koji su u tijeku, bili vrhunski intelektualci svoga doba te su upravo zahvaljujući svom obrazovanju razvili svijest i odigrali ključne uloge u najvažnijim trenucima europske povijest.
IZVOR: ANDREJ PLENKOVIĆ, FACEBOOK
FOTO: ANDREJ PLENKOVIĆ, FACEBOOK