LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povodom Međunarodnog dana mladih

„Plemeniti građanin”: Šestero mladih Zagrepčana dobilo priznanje

Priznanje je dodijeljeno šestero istaknutih pojedinaca koji su kroz civilno društvo doprinijeli zajednici.

Priznanje je dodijeljeno šestero istaknutih pojedinaca koji su kroz civilno društvo doprinijeli zajednici.

Velika vijećnica Grada Zagreba okupila je ovog petka, 12. kolovoza 2022., velik broj istaknutih pojedinaca iz redova mladih, kako bi Savjet mladih Grada Zagreba po prvi puta dodijelio priznanja za izuzetan doprinos i pomoć u vrijeme pandemije koronavirusa i razornih potresa u Gradu Zagrebu u 2020./2021. godini. Priznanje je dodijeljeno šestero istaknutih pojedinaca koji su kroz civilno društvo doprinijeli zajednici.

Događanje održano u povodu Međunarodnog dana mladih pozdravnim govorima su podržali zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Luka Korlaet, državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić te izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Marin Živković, koji su u svojim govorima istaknuli koliko je solidarnost u suvremenom društvu važna, kao i mladima čestitali njihov dan.

– Generacije koje su tu i tek dolaze, pokretači su društva, gospodarstva i života u gradu. Mladi su danas, više nego ikada prije suočeni s mnogim izazovima, od pandemije koronavirusa, preko razornih potresa u našem gradu pa sve do povratka rata na europski kontinent. Ovom gestom odlučili smo produbiti značaj dana koji obilježavamo drugu godinu za redom kroz snažnu podršku mladima u obliku simboličkog priznanja, ponajprije za iskazanu solidarnost i hrabrost – rekao je predsjednik Savjeta mladih Grada Zagreba Petar Vranjković.

Priznanje je dodijeljeno sljedećim istaknutim pojedincima: Matej Bagarić (Hrvatski sportski savez gluhih), Petra Čulina (DVD Jarun), Tomislav Martinko (DVD Jarun), Tomislav Matiček (DVD Kupinečki – kraljevec), Jan Vesel (DVD Trnje) te Tomislav Hrenić (DVD Sesvetski – kraljevec).

FOTO: PRESS / SAVJET MLADIH GRADA ZAGREBA